Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Elektrische deelfietsen nu ook in Gouda

Bewoners en toeristen kunnen vanaf vandaag, woensdag 10 april, gebruikmaken van elektrische deelfietsen in Gouda. De deelfietsen komen op verschillende plekken in Gouda te staan en bieden een goed alternatief voor het bezit van eigen vervoer. De eerste fietsen staan om 14u00 bij Winkelcentrum Bloemendaal (ingang Ruigenburg) waar wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal geeft voor het gebruik van de fietsen. Je kunt hier de eerste twee uur gratis gebruikmaken van de elektrische deelfietsen.

Elektrische deelfietsen worden in fases ingevoerd

De elektrische deelfietsen worden aangeboden door het bedrijf GO Sharing. Alleen de fietsen in Bloemendaal zijn tijdens het startmoment gratis te testen. Als je het liever op een later moment probeert, deelt GO Sharing kaartjes met een probeertegoed uit.

Naast de tien deelfietsen bij het startmoment in Bloemendaal, worden er op 10 april nog vijftien fietsen in de stad geplaatst. Per dag worden er maximaal 25 fietsen in Gouda geplaatst. De eerste twee maanden zullen er maximaal 60 fietsen door heel Gouda staan. Na twee maanden wordt dit aantal uitgebreid naar maximaal 100 elektrische deelfietsen.

Gebruikmaken van de elektrische deelfietsen

Via de GO Sharing-app zijn de elektrische deelfietsen te vinden en te reserveren. In de app wordt aangegeven waar de fietsen te vinden zijn en waar deze ook weer geparkeerd kunnen worden na gebruik. Dit zijn vaste locaties over de hele stad.

Bewoners én toeristen kunnen zo makkelijk de hele stad bereiken voor een boodschap of het ontdekken van de stad. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut. Ook kan de fiets in een parkeerstand worden gezet, om er later weer mee verder te rijden.

De accu’s van de elektrische deelfietsen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra deze leeg dreigen te raken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.