De Goudse Schouwburg
Advertorial Ontmoetingsplaats

Ella Kreuzen (24) overwint angsten in De Goudse Schouwburg

Eén van de grootste angsten onder jongeren is het spreken voor grote groepen. Een aantal jongeren vanuit de theaters in Gouda, Leiden en Dordrecht (Theaterdelta Zuid-Holland) overwon de afgelopen weken hun angsten en werden wekenlang getraind in het voeren van nagesprekken met publiek rondom voorstellingen.

Mensen Zoals jij

De Goudse Schouwburg is trots op Ella Kreuzen (24) die reeds het nagesprek deed bij de previewavond én première rondom de voorstelling ‘Mensen Zoals Jij’ van theatergezelschap WAT WE DOEN in Rotterdam.

Normaal staat ze achter de bar in De Goudse Schouwburg, maar donderdag 14 maart staat ze op het podium voor het nagesprek bij de voorstelling. "De previewavond was een mooie oefening, maar bij de première hadden we na veel oefenen echt officieel ons eerste nagesprek", aldus Ella.

Leerzaam

De voorstelling Mensen Zoals Jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. "De trainingen waren erg leerzaam en ik ben voornamelijk blij dat er zulke projecten worden gegeven. Praten we wel echt en hoe laten we mensen weer praten", laat Ella weten. 

Donderdag 14 maart staat de voorstelling Mensen Zoals Jij in de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg. Je kunt hiervoor tickets kopen via de website, telefonisch op nummer 085 – 239 1501 en bij de Tickets & Servicebalie aan de Boelekade 67.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.