Er komen weer 54 appartementen bij in Westergouwe

Er komen weer 54 appartementen bij in Westergouwe. VOF Westergouwe en Credit Linked Beheer tekenden hiervoor woensdag een overeenkomst. Met de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst voor een appartementengebouw in het project is 2023 Westergouwe goed begonnen.

Duurzaamwoningen Fonds

VOF Westergouwe (een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) en Credit Linked Beheer hebben overeenstemming bereikt voor de realisatie van  het appartementencomplex. Het gebouw, naar een ontwerp van Kokon Architectuur en Stedenbouw, bestaat uit 54 appartementen, een gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond en parkeergelegenheid  op een  gemeenschappelijk binnenterrein en is door Credit Linked Beheer aangekocht voor het Duurzaamwoningen Fonds. 

Goudse pakhuizen

Het ontwerp, met een architectonische knipoog naar de oude Goudse pakhuizen, resulteert in een hoogstaand complex met veel detaillering, een prachtig pallet aan kleurencombinaties in de gevelstenen en uitkragende balkons met een wijd uitgestrekt uitzicht. De bouw van de appartementen start in juli 2023.
 
Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering waardoor het een mooie toevoeging is aan de gebiedsontwikkeling Westergouwe. Hiermee wordt duurzaam wonen gestimuleerd in een markt waar de vraag hoog is. Na de oplevering worden de appartementen via Credit Linked Beheer rond eind 2024 beschikbaar voor de middenhuurmarkt.

Westergouwe 

Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

Realisatie 

De realisatie van de  appartementen is in handen van  Boele & van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van VolkerWessels.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 12:05

Laatste Preek van de Leek dit keer door Mireille Pondman

Mireille Pondman houdt op zondag 21 april, vanaf 16u00 haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Als bestuurskundige & museoloog zet zij zich in voor openbare bibliotheken en musea. Sinds 2022 is ze zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting en in haar vrije tijd voorzitter van Poetry International. Haar Preek van de Leek is getiteld: ‘Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid’. Deze Preek van de Leek is de laatste van een serie van vier in het voorjaar 2024. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 11:42

Kinderboerderij viert 50-ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er is de afgelopen weken op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Winkels vandaag 11:20

Feestelijke opening Action Winkelcentrum Bloemendaal

Action Winkelcentrum Bloemendaal is zaterdagmorgen om 8u30 feestelijke open gegaan. Het is de 416de vestiging in Nederland en de tweede in Gouda. De populaire winkelketen heeft in het winkelcentrum zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Sport vandaag 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.