Jan Vermeij

Ereburger Jan Vermeij op 79-jarige leeftijd overleden

De bekende Gouwenaar Jan Vermeij is afgelopen vrijdag na een ziekbed op 79-jarige leeftijd overleden. Verweij was ondernemer en eigenaar van Vermeij Assurantiekantoor, oud-wethouder, raadslid en fractievoorzitter voor de VVD en oud-voorzitter van Olympia. Verweij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau en ereburger van Gouda.

De VVD’er heeft een lange staat van dienst gehad in de lokale politiek. Zo zat de Gouwenaar van 1991 tot 2014 in de gemeenteraad namens de VVD. In de tussentijd was hij ook nog vier jaar wethouder.

Bij de Goudse voetbalvereniging Olympia hangt de vlag halfstok als eerbetoon aan de oud-voorzitter. Jan Vermeij was voorzitter van Olympia in de periode 1983-1988 en vierde als voorzitter de vele festiviteiten rond het 100-jarig bestaan.

De crematie is volgende week woensdag om 12u30 op IJsselhof.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniƫl Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!