Jodan Boys, Jorg van Krimpen

Erehaag voor overleden Jodan Boys-icoon Henny Vermeer

Jodan Boys is ontroerd door alle mooie steunbetuigingen na het overlijden van clubicoon Henny Vermeer. Vandaag nam de club afscheid van Vermeer. Met een herdenkingsbijeenkomst, begrafenis en aansluitende borrel. De kist met Vermeer werd vanuit een bomvolle De Theaterbakkerheij door velen en in een lange stoet te voet naar De IJsselhof gebracht. Daar aangekomen werd een erehaag gevormd.

Herdenking in de Theaterbakkerij

Rond 12u30 opende De Theaterbakkerij aan de Gouderaksedijk 24B vanmiddag haar deuren. Om 13u00 startte de herdenkingsbijeenkomst. Er werd muziek gespeeld die Vermeer mooi vond en er waren enkele toespraken. Rond 14u15 vertrokken de aanwezigen te voet richting Begraafplaats De IJsselhof.

Erehaag

Vermeer gaf de winnende Jodan Boys teams vaak een rondje. Dan liet hij spelersbus een vol rondje rijden om een Goudse rotonde. Met de bakfiets waarop Vermeer werd vervoerd kreeg hij dit keer ook een rondje, zijn laatste: bij de rotonde van de Haastrechtse brug.

Aangekomen bij Begraafplaats De IJsselhof vormden de leden van Jodan Boys een erehaag voor Vermeer door de groep in twee lange rijen op te stellen. Er werd buiten de poorten van de begraafplaats fakkels opgestoken. De bakfiets waarop Vermeer werd vervoerd werd door de drager ordt door de dragers richting zijn graf geduwd. Daar was het voor iedereen mogelijk om langs de kist te lopen en Vermeer de laatste eer te bewijzen. 

Borrel in De Theaterbakkerij

Na het afscheid op Begraafplaats IJsselhof was er een 'borrel' in De Theaterbakkerij. Daar haalden een ieder in een informele setting onder het genot van een hapje en een drankje mooie herinneringen aan Vermeer op.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.