Goudse Reddingsbrigade

Ereprijzen Goudse Reddingsbrigade bij Internationale Ontmoeting

Het Lifesaving Team van de Goudse Reddingsbrigade kwam afgelopen zondag in actie tijdens de Internationale Ontmoeting in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Goudse Reddingsbrigade deed mee met drie teams en elk team viel in de prijzen. De senioren dames en heren behaalden in het ploegenklassement ook nog eens de meeste punten en mochten daarom de wisselbeker mee naar het Groenhovenbad nemen.

Reddingstechnieken

De lifesaving sport is een afgeleide van het echte zwemmend redden zoals dat in de praktijk gebeurt, de reddingstechnieken worden nu alleen zo snel mogelijk uitgevoerd. De IO is een estafettewedstrijd waarbij gezwommen wordt in teams van minimaal 4 en maximaal 6 zwemmers. Er stonden vijf verschillende wedstrijddisciplines op het programma, namelijk pop duiken voor ploegen, reddings-estafette, torpedoboei-estafette, 4x25m pop vervoeren en de lijnredding.

Het Goudse senioren herenteam bestond uit Rob van Grieken, Timo van Dam, Eric Schep en Max Cornelissen. Ondanks drie junioren in dit seniorenteam presteerde de ploeg het om een welverdiende tweede plek in het eindklassement te bemachtigen. Op het onderdeel pop duiken voor ploegen gooide het team hoge ogen. Gezamenlijk zwommen zij naar de 25m lijn, de eerste zwemmer dook de reddingspop op en op hun rug zwommen zij in zogenaamde “familiekopgreep” terug naar de finish. Dit leverde de jonge lifesavers de op één na snelste eindtijd bij dit onderdeel op.

Slimme inzet

Ook zes dames waren met een sterk seniorenteam present. Renske Dalhuisen, Sanne de Koning, Isabelle Janssen, Anne-Fleur te Hennepe, Maaike Wagenaar en junior Jasmijn de Roon pakten goud in het eindklassement. Slimme inzet van persoonlijke talenten werd duidelijk bij het onderdeel reddings-estafette. De snelste vliezen zwemster en de beste rugslagzwemster werden ingezet en het “slepen” doe je bij voorkeur met het, in gewicht, lichtste teamlid. De dames waren op 3 van de 5 onderdelen te snel voor hun concurrenten.

De master heren (30+) moesten het in hun leeftijdscategorie opnemen tegen sterke tegenstanders. Dit ervaren team bestond uit Wim van Grieken, Martijn Kuhn, Michiel Dona en Robert van Dam. Bij het onderdeel lijnredding komt het naast snel kunnen zwemmen, ook aan op brute kracht. Om beurten zwemt een teamlid met het “tuigje” om beide armen naar de 25m lijn, pakt daar een stokje en steekt de arm op. Op dit teken mag de redder op de kant gaan beginnen met het binnenhalen van het “slachtoffer”. Het komt regelmatig voor dat een deelnemer door goed binnenhalen eerder aantikt dan de snelle zwemmers. De masters werden 3e in het eindklassement.

Wisselbeker

Aan het eind van de wedstrijd mocht trainer en ploegleider Wim van Grieken de wisselbeker in ontvangst nemen voor de prestaties van zijn Goudse seniorenteams.  In het totaalklassement behaalden de dames en heren bij elkaar opgeteld de meeste punten van alle deelnemende seniorenteams.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.