EU, uitbuiting en migratie centraal bij SP Politiek Café in De Speelwinkel

In het SP Politiek Café staan op vrijdag 17 mei (aanvang 20u30) in De Speelwinkel de onderwerpen EU, uitbuiting en migratie centraal. Het is het startsein van de SP naar de Europese Verkiezingen van 6 juni. Gast is Bram Roovers (24), nr. 3 op de Europese Kandidatenlijst van de SP. Roovers studeerde internationale betrekkingen en is werkzaam voor de Kamerfractie als beleidsmedewerker Europese Zaken.

Een recordaantal mensen over de hele wereld is ontheemd. Oorlog, ongelijkheid en uitbuiting dwingen miljoenen mensen om huis en haard te verlaten en hun toekomst ergens anders te zoeken. Miljoenen mensen op drift, met alle gevolgen die daarbij horen. Ook dichtbij huis.

Wat zorgt voor deze migratiestromen? Wie hebben er voordeel van en wie betalen de rekening? Welke rol spelen de beslissingen van de EU in deze moderne volksverhuizing? En hoe zorgen we voor een menswaardige oplossing voor het migratievraagstuk?

Deze vragen staan vrijdag 17 mei centraal in het SP Politiek Café: Uitbuiting, migratie en de EU in De Speelwinkel. Het begin van de SP naar de Europese Verkiezingen van 6 juni.

Gast is Bram Roovers (24), nr. 3 op de Europese Kandidatenlijst van de SP. Roovers studeerde internationale betrekkingen en is werkzaam voor de Kamerfractie als beleidsmedewerker Europese Zaken. Hij ziet dagelijks hoe de EU functioneert als een instrument van het grootbedrijf, waarbij werkende mensen wereldwijd tegen elkaar worden uitgespeeld. En nergens is dat zo schrijnend zichtbaar als op het onderwerp migratie.

Het SP Politiek Café: Uitbuiting, migratie en de EU is in Buurthuis De Speelwinkel (Raam 60-62) en start om 20u30 uur (inloop vanaf 20u00).

Toegang is gratis!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.