YouTube
Advertorial Theater

Ex-profvoetballer Eljero Elia komt naar schouwburg voor masterclass

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

express yourself schouwburg klein.jpg

Profvoetballer

De eerste namen die hun kennis zullen komen delen in de Goudse Schouwburg zijn:

Lovella & Candl Telesford op 26 april. Actrice Lovella Telesford, bekend van TikTok zal samen met haar zus Candl een entertainment- en inspiratiesessie verzorgen.

Django Beats op 30 april. Anthony dos Santo, de Rotterdamse hitproducer achter nummers als "Bikini", "Stunten" en "Everytime" van Broederliefde, zal zijn expertise delen met deelnemers.

Latifah op 1 mei. Een masterclass van deze rapper wil je niet missen. Ze werkt samen met artiesten zoals Frenna en Famke Louise en scoorde hits als 'J'ai Deconne' en 'Bounce Back'.

Desray Ramo op 2 mei. Voor degenen die een natuurlijk talent hebben voor zang, zal Desray Ramo, een gewaardeerde expert in entertainment en podiumkunsten, haar wijsheid en passie delen met de deelnemers.

Eljero Elia op 14 mei. Een toonaangevende figuur in de sportwereld, voormalig profvoetballer Eljero Elia (o.a.  Feyenoord, ADO Den Haag en het Nederlands Elftal) zal zijn ervaringen en advies over doorzettingsvermogen en succes delen, naast zijn prestaties als oprichter van zijn eigen platenlabel en het uitbrengen van zijn eigen album.

Joëlla Rvmos op 14 mei. Kom dansen! Je kent haar van collectief ISH Dance Collective en als dansdocent bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), het grootste Centrum voor de Kunsten van Nederland.

Siggy & D1Ns op 28 mei. De twee gaat viraal met hun tracks! In het dagelijkse leven ook bekend als Sigmar Polinet en Daan Michielsen, vormen een in 2022 snel opgekomen Nederlands rapduo.

Jongeren tussen de 15-21 jaar die willen deelnemen, kunnen zich vóór 26 april (gratis) aanmelden via de website van de Goudse Schouwburg. Zie de link: www.goudseschouwburg.nl/expressyourself.

Smaakmakersmaand

De Smaakmakersmaand is onderdeel van alweer de derde editie va Express Yourself. Het succesvolle  jongerenproject van De Goudse Schouwburg en gro-up. In plaats van een week, zijn de workshops en masterclasses nu een hele maand in de schouwburg en soms op locatie in het pand van gro-up buurtwerk Gouda aan het Stationsplein.

In het najaar volgt er weer een Smaakmakersweek met aansluitend audities voor het Intensive traject. In de tussentijd zullen er maandelijks activiteiten georganiseerd worden voor, door en met jongeren in Gouda. Gro-up en de schouwburg zetten zich op deze manier in om iedere jongere in Gouda kennis te laten maken met podiumkunsten.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.