Domus Magnus
Advertorial Gezondheid en welzijn

Exclusief wonen op een unieke locatie met zorg

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Magnus aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

 

sint jozef paviljoen opening burgemeester verhoeve.jpg

Op de foto: Regiomanager en management lid Remco de Vries, chef-kok Ivo Vermaas en burgemeester Pieter Verhoeve heffen het glas op de opening.

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen

Het Sint Jozefpaviljoen is een voormalig ziekenhuis en weeshuis. Het historische pand is getransformeerd tot particuliere woonzorglocatie van Domus Magnus. Op tien minuten wandelen bevindt zich het centrum van Gouda met talloze winkels, restaurants, theaters en musea.

Verzorgingshuis Het Sint Jozefpaviljoen ligt voor de wijk Goudshof. Deze nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel. De zorgvilla zelf beschikt over een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een moestuin en wandelpaden.

Zorg

Binnen de locaties is er een vaste locatiemanager aanwezig, zij onderhouden het contact met het team, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen, ergotherapeuten, psychologen, fysiotherapeuten en met de mantelzorger.

Domus Magnus biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie. “Onze zorg loopt uiteen van verzorging tot  verpleging en behandeling, afhankelijk van iemands Wlz indicatie”, aldus Esther Visser van Domus Magnus.

34 zorgappartementen

Het Sint Jozefpaviljoen herbergt 34 ruime zorgappartementen, verspreid over drie woonlagen. Het grootste appartement meet ruim 100 m2. Een aantal zorgappartementen beschikt over een eigen buitenruimte. De appartementen zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken.

Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer (of slaapgedeelte), een kitchenette en een luxe badkamer met douche en toilet. Door het hele gebouw is rekening gehouden met het welbevinden van de bewoners. Zo is in iedere badkamer een infrarode warmteplaat ingebouwd. Voordeel daarvan is dat bewoners aangenaam warm blijven na het douchen. De wastafels zijn voorzien van handgrepen.

Er is ook een speciaal energiezuinig, biodynamisch lichtplan gemaakt waarmee daglicht en schemering worden nagebootst. Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Zelfstandig of samen blijven wonen

Er zijn zowel een- als tweepersoons appartementen, uniek binnen de particuliere ouderenzorg is dat partners in de seniorenwoning bij elkaar blijven wonen, ook wanneer er één zorgindicatie is afgegeven. De volledige zorg wordt dan uit handen genomen. Daarnaast mag de partner, wanneer de echtgenoot (zonder indicatie) komt te overlijden, in Het Sint Jozefpaviljoen blijven wonen.

sint jozeflocatie bewoner tv.jpg

Activiteitenprogramma

Er is een breed activiteitenaanbod, waarbij de persoonlijke wensen zoveel mogelijk worden afgestemd op het aanbod. Er zijn wekelijks (klassieke)concerten, creatieve middagen, sport- en spelactiviteiten. Het aanbod is zeer divers, van muziektherapie, bloemschikken, beautymiddagen tot uitstapjes naar musea. Alle locaties beschikken over moderne technologie ter ondersteuning van het activeren van lichaam en geest. Lees hier meer.

Gelijkgestemden

Zelfstandig wonen wordt afgewisseld met doelgroepgerichte activiteiten. Omdat men veelal met gelijkgestemden binnen een particuliere woonzorglocatie verblijft, wordt er onderling sneller contact met de medebewoners gemaakt. Regelmatig ontstaan er vriendschappen door de gedeelde interesse.

Verse maaltijden

Dagelijks kookt een kok verse maaltijden en als de kok een keer vrij is, wordt een plaatselijke traiteur ingeschakeld. Heel soms is er een frietje met snack of Chinees, omdat bewoners dat ook lekker vinden. Familie en/of vrienden, kennissen kunnen altijd blijven eten. Tijdens de maaltijden is er altijd professionele begeleiding van medewerkers, die zorgen voor een aangename sfeer en wanneer gewenst, bieden zij de nodige ondersteuning.

Tijdelijk verblijf

Visser: “In ons zorghotel (herstellingsoord) kunt u tijdelijk bij ons verblijven. Dit kan bijvoorbeeld na een behandeling in het ziekenhuis, als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen of uw mantelzorger op vakantie gaat. Tijdens uw verblijf kunt u rekenen op 24 uur per dag aanwezigheid van verpleging en verzorging.”

Wilt u meer informatie?

Vraag nu vrijblijvend een rondleiding aan op www.domusmagnus.com of bel met 085 064 59 10 en kom de sfeer ervaren.

  • Uniek wonen met zorg in monumentaal pand in Gouda
  • Gevarieerd activiteitenaanbod
  • 24-uurszorg garantie
  • Vanaf €3.900,- per maand

Zie voor nadere informatie: domusmagnus.com/locaties/het-sint-jozefpaviljoen/

 

 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.