Anton Martineau
Advertorial Exposities

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

expo kunstuitleen anton martineau apassionato.jpeg.jpg

Anton Martineau, ‘Apassionato’, litho, 110 x 80 cm., 1998

Eigen stijl en taal

Met ontwapenende eerlijkheid bracht hij mensen in beeld. Zijn techniek is fenomenaal, zijn zeggingskracht explosief. Inspiratie haalde hij bij grootheden als Rembrandt, Jan Steen, Velazquez en Karel Appel.

Martineau bouwde er zijn eigen stijl en taal mee: dierlijke mannen en wulpse vrouwen die met elkaar dansen, elkaar liefhebben en elkaar bevechten.

De kunstenaar zei zelf over zijn werk: “Schilder ik vlees, dan schilder ik ook kwetsbaarheid, het hele spektakel van de liefde. Ik schilder ook de pijn. Het gaat om het aanvaarden van de levenscyclus, maar dat kan niet zonder humor, en die druk ik uit in kleur.”

Kunstuitleen Gouda

Kunstuitleen Gouda ligt aan de Blekerssingel 40 en is geopend op woensdag van 13-16 uur,m vrijdag van 13-16 uur en zaterdag van 11-16 uur. Je kunt de kunstuitleen ook bezoeken tijdens Open Atelier Gouda in het weekend van 13 en 14 april.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.