Beatrijs van Rheeden

Expositie Beatrijs van Rheeden bij Firma van Drie

Van 5 mei tot en met 28 mei exposeert Beatrijs van Rheeden met 'Keramiek en haakwerk ineen' bij Kunstcentrum Firma Van Drie. Deze expositie was ook onderdeel van de keramiekroute van de Goudse Keramiekdagen.

Beatrijs van Rheeden werkt al sinds 1991 als keramiste. Haar werk is duidelijk gestoeld in de moderne kunst van de 20ste eeuw in Nederland, van abstracte vorm, heldere lijnen en een minimalistische inslag. De beelden van Beatrijs zijn abstract in de zin dat ze niet verwijzen naar iets anders dan zichzelf. Haar proces is intuitief met een eindeloze fascinatie voor patronen en structuren.

 
expo beatrijs van rheeden.jpg

Porcelein en haakwerk

In haar recentere werk is Beatrijs begonnen het porselein te combineren met haakwerk. Deze combinatie geeft haar de vrijheid tot een speelser soort werk. De objecten die dit oplevert zijn als een soort dialoog tussen het porselein en het haakwerk. Zowel in het porselein als in het haakwerk vindt zij een grote vrijheid om vormen te maken en zoekt tegelijkertijd altijd naar de grenzen van wat mogelijk is. Het ambachtelijke aspect is een belangrijk onderdeel geworden van de expressie die zij stopt in haar objecten.

Beatrijs van Rheeden exposeert in binnen en buitenland, en is sinds kort lid van de International Academy of Ceramics. Haar werk is opgenomen in verschillende musea in binnen en buitenland. In 2009 won Beatrijs van Rheeden de Westerwald Prijs voor scultpurele keramiek in Hoehr-Grenzhausen en in 2017 won ze de Neue Keramik Prijs in Oldenburg en kreeg een solotentoonstelling in het Landesmuseum in Oldenburg in 2018, waarvoor zij een installatie maakte. Met deze Installatie werd ze vervolgens geselecteerd voor een tentoonstelling in Korea tijdens de Korea Keramiek Biennale.

 
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 10:39

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Opinie vandaag 10:00

Kleurrijke sokken

Ik was deze week op een jaarlijkse bijeenkomst voor specialisten en klanten van een groot Amerikaans IT-bedrijf. Dit soort bijeenkomsten hebben een huizenhoog yuppie gehalte met grote parkeerplaatsen voor dure auto’s en een hoog ons-kent-ons gehalte.

Ere wie ere toekomt vandaag 08:58

Vrijwilligerspenning Gouda voor Leen Ouweneel

Leen Ouweneel heeft dinsdag uit handen van wethouder Thierry van Vugt de vrijwilligerspenning van Gouda gekregen. Ouweneel is als sinds 1982 actief bij Stichting Vrienden van Archief en Librije. Onder andere als penningmeester.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Theater gisteren 18:49

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:46

Week van Tweedehands Textiel: doe jij mee?

Om het belang en plezier van het hergebruik van textiel te benadrukken heeft het Leger des Heils de Week van Tweedehands Textiel in het leven geroepen. Dit jaar is het alweer de 6e editie. Doe jij mee? Breng je kleding bijvoorbeeld naar Stichting kringloop Gouda of Appel&Ei!