Expositie In Twee Werelden over Molukse gemeenschap in NL

Op ⁦‪@GOUDasfalt⁩ is van 22 november 2023 tot en met 7 januari 2024 de tentoonstelling te zien ‘In Twee Werelden’. Een expositie in containers met verhalen achter de strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit van de Molukse gemeenschap in NL.

expo in twee wereld container.jpg

De tentoonstelling neemt je mee in de verhalen achter de strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit van de Molukse gemeenschap in Nederland. 

De tentoonstelling is vormgegeven in zes zeecontainers die op het voorplein van GOUDasfalt worden geplaatst, vlak bij de entree vanaf de Gouderaksedijk. Per container wordt er een thema behandeld. Op de website van de tentoonstelling vind je meer informatie.

De tentoonstelling is open van woensdag tot en met zondag van 11u00 tot 17u00. De entree is gratis.

expo in twee werelden goudasfalt.jpg

Op vrijdagavond 10 november om 19u30 is er voor alle belangstellenden een voorlichtingsbijeenkomst in ‘het Lab’ op GOUDasfalt. Hier vertellen de twee organisatoren van de tentoonstelling, documentairemaakster Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia, meer over de opzet en achtergrond van ‘In Twee Werelden’. Beiden hebben een deels Molukse achtergrond en maakten aan de hand van zes thema’s deze prachtige tentoonstelling over diversiteit, versmelting en toekomst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.