Jet Crielaard

Expositie Jet Crielaard en Balbino Escoval in Corroios Portugal

Jet Crielaard (Gouda) en Balbino Escoval (Lissabon) tonen de komende tijd hun werk in een expositieruimte en horecagelegenheid Boralá Bar in Corroios (Portugal). Zo’n 10 minuten varen vanaf Lissabon, aan de overkant van de Taag. Het duo exposeert samen gemaakte schilderijen en een tweetal sculpturen van figuraties die zij samen (online) tekenden.

Europees Platform

Balbino en Jet ontmoetten elkaar voor het eerst 29 jaar geleden in Lancaster (UK). Deze reis was de prijs die zij wonnen in een schilderwedstrijd, uitgeschreven door het Europees Platform. Jaren later kwamen zij weer met elkaar in contact en bleek samenwerken nog steeds een bezigheid waar het plezier van afspat.

expo sticker beiJo jet crielaard.jpg

BeiJo

Naast de werken die zij zullen exposeren in Corroios, zijn zij ook bezig met een project met de naam BeiJo (vertaald: kus). De naam BeiJo is ontstaan door het samenvoegen van de voorletters van beide kunstenaars. Vanuit het plezier in samenwerken maakten zij stickers met hun naam BeiJo erop.

Het duo vraagt kennissen, vrienden en familie om de sticker mee te nemen op reis, de sticker ergens op te plakken en foto’s en gegevens van de locatie ervan aan hen te sturen. Over een aantal maanden zullen zij de beplakte plaatsen door middel van lijnen met elkaar verbinden en kijken welke figuratie zij er in herkennen. Deze werken Balbino en Jet vervolgens uit om die daarna, als kunstwerk getekend samen met kennissen, vrienden en familie, te presenteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.