BlijNieuws

Extra positiviteit op Blue Monday: BlijNieuws gaat verder bij Optimist Media

Vandaag, maandag 15 januari 2024, is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Een mooie dag om een extra positief nieuwsfeit te verspreiden: BlijNieuws (een Gouds initiatief) gaat verder bij Optimist Media waardoor er vanaf vandaag nóg meer positief nieuws in Nederland gedeeld gaat worden!

De Optimist en BlijNieuws delen beiden al jaren positief nieuws en hoopvolle berichten en artikelen om de wereld iets mooier en blijer te maken.

BlijNieuws is tien jaar geleden opgericht door de broers en Gouwenaars Gerard en Arjan van der Veer en heeft inmiddels 10.000 volgers. Vijf jaar geleden was Brian de Mello van tijdschrift Optimist magazine hoofdspreker op het BlijNieuwsfestival in Gouda ter ere van het vijfjarig bestaan van BlijNieuws. Afgelopen jaar bestond BlijNieuws 10 jaar en dit heugelijke feit werd op 25 maart jl. gevierd door een rondrit per trein van de 65  BlijNieuwsredacteuren en -ambassadeurs langs alle NS-stationspiano’s van Nederland om het BlijNieuwslied te zingen en om glimlachjes te verspreiden over het hele land.

media blij nieuws overdracht optimist.jpg

Om na tien jaar ook de toekomst van vrijwilligersorganisatie BlijNieuws te borgen en te zorgen dat BlijNieuws gecontinueerd wordt, heeft het BlijNieuws-bestuur met Brian de Mello, inmiddels uitgever van Optimist Media, gesproken over een mogelijke samenwerking van BlijNieuws met de Optimist. En daar heeft hij positief op gereageerd met de woorden: “De Optimist omarmt BlijNieuws met liefde”.

Daarom hierbij de bekendmaking dat BlijNieuws vanaf 15 januari 2024 gecontinueerd wordt bij Optimist Media. Want 1+1=3 en hierdoor kan er, ook op lange termijn, nóg meer positiviteit en blijheid gedeeld worden. Positiviteit die Nederland en de wereld nog steeds zeer nodig hebben.

BlijNieuws en de Optimist hebben deze blije overgang feestelijk gevierd in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen, met onder andere een lezing van hoogleraar Herman Pleij over 500 jaar positiviteit in Nederland. Het verspreiden van positief nieuws gaat door!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.