Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Fairtrade wereldmaaltijd op vier plaatsen in Gouda

Tijdens de Fairtrade Week in Gouda kan op vier plaatsen worden deelgenomen aan een speciale Wereldmaaltijd. Dat houdt in dat de maaltijden worden bereid met fairtradeproducten en met biologische en locale producten. Het thema van de week is: Klimaat.

Fairtrade Gouda houdt al enige jaren tijdens de Faitrade Week (dit jaar 28 oktober tot 5 november) een speciale maaltijd. Meestal gebeurt dat op één locatie, vaak bij een school. Zo vormden De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat en het MBO Rijnland aan de Groen van Prinsterersingel al enige tijd afwisselend gastheer voor deze maaltijd. Daarbij werd er door leerlingen van de scholen gekookt.

Dit jaar is het MBO Rijnland weer aan de beurt. Maar de Wereldmaaltijd wordt ook nog in enkele buurtcentra geserveerd. Dat zijn de buurtcentra de Walvis, Nelson Mandela en Van Noord. Deze buurtcentra kennen een vaste eetgroep op een vaste dag. Dit jaar krijgen die vaste eters een Wereldmaaltijd voorgeschoteld door de vaste kookgroepen. Daar gebruiken ze ook fairtrade producten voor. Die bereiden speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder gerecht dat geserveerd wordt op een speciaal voor de Fairtrade Week ontworpen placemat over Fairtrade en Klimaatverandering. Overal zullen vrijwilligers van Fairtrade een korte presentatie houden.

Zijn de maaltijden in de buurtcentra speciaal voor de vaste eters, de maaltijd in het MBO Rijnland is openbaar. Daar kunnen belangstellenden op inschrijven. Omdat de ruimte daar beperkt is, geldt hier: vol is vol! Onderaan dit artikel is te lezen hoe belangstellenden zich kunnen aanmelden.

Andere activiteiten tijdens de Fairtrade Week spelen zich af in de Korte en Lange Groenendaal, de eerste Fairtradestraat van Nederland. Zo zullen lunchroom Curcuma, de Biowinkel en de Wereldwinkel speciale activiteiten ondernemen.

De locaties voor de maaltijden zijn op de volgende adressen te vinden:

De Walvis, Walvisstraat 1; Nelson Mandelacentrum, Bernadottelaan 79; Van Noord, Lekkenburg 1; MBO Rijnland, Groen van Prinsterersingel 55.

Aanmelden voor de maaltijd in MBO Rijnland op woensdag donderdag 2 november kan bij: ctlangeveld@gmail.com of 06-30850317. De 3-gangen maaltijd kost €15.

Wie inspiratie op wil doen voor het zelf bereiden van een ‘wereld’maaltijd kan terecht op: www.fairtradeoriginal.nl/recepten


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.