More Theater Producties
Advertorial Theater

Familiespel: heerlijke komedie over het samengestelde gezin

In De Goudse Schouwburg staat op dinsdag 7 februari de toneelvoorstelling Familiespel: een heerlijke, gelaagde komedie over het samengestelde gezin. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs (Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak) met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, hier met elkaar opgezadeld zitten. 

Laten we het gezellig houden

Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!  
 
Familiespel is een heerlijke, gelaagde komedie over het samengestelde gezin. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs (Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak)  met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, hier met elkaar opgezadeld zitten.  

Familiespel is een gloednieuw toneelstuk geschreven door Marijke Schermer bekend van onder meer Liefde, als dat het is. 

Cast Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak 
Eindregie Corien van der Zwaag i.s.m. Marijke Schermer
Script Marijke Schermer 
Licht Yuri Schreuders 
Kostuums Daphne de Winkel 
Soundscape Janne Piksen 
Producent More Theater Producties

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 13:05

Stichting Culturele Verrassingen komt weer met een verrassing

Stichting Culturele Verrassingen van Marcel Kamphuis komt vandaag weer met een verrassing. Samen met Museumhaven Gouda gaat Kamphuis een Drijf-In Bioscoop organiseren met heel veel live-muziek. En wel op 7, 8 en 9 juni rond het IJsselhuis. 

Advertorial Filmhuis Gouda vandaag 12:01

Film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ in Filmhuis Gouda

De film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ is de eerste van drie dit jaar, in de langer lopende reeks films over het slavernijverleden in Filmhuis Gouda. Regisseur Frank Zichem (1945) is woensdag 24 april om 20u00, op de sterfdag van Anton de Kom, in het Filmhuis te gast om zijn documentaire over Anton de Kom toe te lichten.

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 08:36

Feestelijke opening varkensstal en jubileumjaar kinderboerderij

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar! Dit laten ze daar niet ongemerkt voorbij gaan. Ze openden het jubileumjaar afgelopen zondag met de opening van de varkensstal door  Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel.  In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht.