Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's
Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...
The Check Marks
"Check is mijn bijnaam. En de naam van mijn band The Check Marks. Ons eetcafe heet nu ook Check's. Ja, dat bekt inderdaad lekker en komt er ook lekker uit...", zo vertelt zanger en horecaman Ter Veen.
Zowel Ter Veen als Van der Draaij zijn geen onbekenden in de Goudse horeca. Beiden werkten de afgelopen jaren bij Vidocq. "Bij Vidocq liggen ook mij horeca-roots. Ik heb daar van mijn 16 tot 20ste jaar gewerkt, nog onder Lex Fung, Beitske en Pieter Jan Schalk. Vidocq is mijn jeugdliefde", weet Ter Veen.
Vanaf zijn geboorte tot vier jaar geleden zwierf de in Amerika geboren Check over de hele wereld. "Ik heb in Amerika gewoond, Singapore, Nigeria, als kind, als marinier, als werknemer en ondernemer, lange tijd als scheepsagent voor een rederij."
Overname
Hij heeft nu genoeg gereisd en is blij weer terug te zijn in Gouda. "Ik vind het heerlijk om in Gouda te wonen en in de Goudse horeca actief te zijn. Bij mijn werkzaamheden viel mijn oog veelvuldig op Borrelzzz. Op het terras en op de mooie lokatie. Wellicht wel de mooiste lokatie van Gouda. Ik benaderde Barry of hij trek had in een overname. Onlangs hapte hij toe..."
Ter Veen wil van de horecagelegenheid een muziek- en eetcafé maken. "Het plekje heeft veel potentieel. Daar willen we wel wat van maken. Eerst nog verven, het interieur aanpakken en de zaak een eigen identiteit geven. We willen een podium in de zaak maken, waar eens in de week een optreden is. Uiteraard van mijn eigen band, maar ook van andere bands en zeker ook jamsessies. Ik ben van de blues, rock en jazz. Die muziek zal bij ons te horen zijn."
Piano
Verder staat er een piano in de zaak. "Lekker muziek maken met een pianist, zingen achter de piano. Niet te hard. We hebben ook bovenburen en een kerk naast ons..."
Aangaande het eten is Ter Veen stellig. "We gaan werken zonder reserveringen. Iedereen is welkom en schuift na de maaltijd door naar de bar. En dat kan met hetgeen we gaan serveren: comfort food, zoals de Amerikanen zeggen. Een goede burger, pasta en andere lekkernijen die je niet zo snel op de kaart van een Goudse eetcafe zult terugvinden."
Gnocchi pesto
"Ik heb een Argentijns/Italiaanse moeder. Dus we hebben straks de gnocchi’s van mijn nonna op de kaart, met haar pesto recept en mijn eigen meatballs in tomatensaus. Natuurlijk een goede burger en steak frites met een goeie chimmichurri of Gentleman’s Relish. Weet je niet wat dat is? Kom hem proeven!", zo nodigt Ter Veen een ieder uit.
"En verder gewoon niet te moeilijk, maar wel goed. We zoeken nog een kok voor drie dagen maar ik ga zeker zelf ook af en toe in de keuken staan. En samen met Lucas gaan we onze gasten gezelligheid, persoonlijke zorg en aandacht schenken. En dat gaan we vier dagen in de week doen: van donderdag tot en met zondag. We zijn beide harde horecawerkers. In de zomer pakken we een extra dag erbij in terras seizoen...", aldus Ter Veen.