De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Feestelijke opening nieuw schoolgebouw De Goudse Waarden

Het nieuwe schoolgebouw van CSG De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat is dinsdag feestelijk geopend. Bij de openingsceremonie waren honderden betrokkenen aanwezig, waaronder de wethouders Thierry van Vugt en Michiel Bunnik, architecten, aannemers en leerlingen en leraren van de school. Na de speech van rector Peter van Dijk en de onthulling van het buitenschaakbord door Jan Evengroen (manager beheer gebouwen) was er de mogelijkheid om het schoolgebouw te bekijken.

Duurzaam schoolgebouw

Met ingang van 10 januari zijn de mavo-, havo- en vwo-leerlingen van De Goudse Waarden gestart in het nieuwe gebouw. ”Het is een uniek modern, en bovendien duurzaam schoolgebouw geworden waar onze leerlingen nu al fijn vertoeven”, aldus rector Peter van Dijk.

”In het gebouw vind je een collegezaal, mediatheken, ruimtes voor kunst en muziek met geluidsstudio’s, een BiNaS-lab en eigen werkplekken", zo gaat Van Dijk verder. "Er is veel licht, veel ruimte, het is erg overzichtelijk. De aula heeft met openslaande deuren een directe verbinding met het schoolplein. Leuk om te zien dat onze leerlingen zich zo snel thuis voelen.”

Het schoolgebouw van de mavo, havo, vwo-locatie aan de Heemskerkstraat kreeg de afgelopen jaren een complete make-over en voldoet nu aan de eisen van de moderne tijd en van het onderwijs. Voor de verbouwing is het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra aangetrokken. Dit jaar is meteen een uniek jaar want de mavo, havo, vwo-locatie bestaat 70 jaar. Nog meer reden voor een feestje. 

dgw opening gebouw leerlingen voor pand klein.jpg

Over De Goudse Waarden

De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent ook dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Leerlingen mogen zelf hun weg bepalen. De docenten inspireren en helpen daarbij. Je ontdekt meer over jezelf maar je ontwikkelt ook je kennis en je vaardigheden. Ook daar waar jouw interesse ligt of waar jij goed in bent. Wij helpen jou groeien!


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.