Feestelijke start bouw 1828-vestiging voor 247 jongerenwoningen

Op 3 juni gaat de bouw van de eerste 1828-vestiging van start. Een project voor 247 jongerenwoningen op de kruising Burgemeester Jamessingel/ Rijsselseweg. En dat is een feestje waard. Demissionair minister Hugo de Jonge zal de start van de bouw van 1828 Gouda symbolisch inluiden en in gesprek gaan met jongeren. Verder op het programma: een inspirerend optreden van Yora Rienstra en muziek van de Handsome Poets en DJ Fresh Coast. 

Eerste paal

Maandagmiddag gaat de eerste paal voor het bouwproject 1828 de grond in. Dat doen onder andere minister Hugo de Jonge en de Goudse wethouder Jan Kees Oppelaar. 

Er wordt tijdens de aftrap van het project flink uitgepakt. Zo zijn er foodtrucks en is er een podium met live muziek en cabaret.

Wat is 1828?

1828 is een woonconcept voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Je huurt er een betaalbaar eigen appartement mét eigen keuken en badkamer. Er zijn eenkamerappartementen (circa 25 m² voor circa € 625 voor 1 persoon) en tweekamerappartementen (circa 50 m² voor circa € 900 voor 2 personen). Huursubsidie is vaak mogelijk.

In het woongebouw komen gedeelde ruimtes en voorzieningen. Welke dat zijn bepaalt de ontwikkelaar samen met de jongeren. 1828 biedt starters niet alleen de woning waar ze zo hard naar op zoek zijn, maar vooral ook een eigen plek die past bij hun levensfase en levensstijl. Jongeren wonen maximaal vijf jaar in 1828. Ondertussen behouden zij hun inschrijfduur als woningzoekende. Zo blijft 1828 van en voor jongeren.
 
In 1828 Gouda komen circa 247 betaalbare huurappartementen (waarvan ca. 87% sociale huur) met in het gebouw een gemeenschappelijke ruimte en gedeelde voorzieningen. Ook worden functies toegevoegd die ook niet-bewoners kunnen gebruiken, zoals flexibele werkplekken.
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.