Feestelijke start bouw woonproject De Blaauwe Haan

De bouw van het woonproject De Blaauwe Haan is woensdag feestelijk gestart.  Samen met de kopers, ontwikkelaar SENS real estate, bouwer Van Wijnen en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd.

Tent

Op de bouwlocatie stond een grote tent waar alle genodigde werden ontvangen. De middag werd geopend door een kort woordje van Abdel Salemi, partner SENS real estate, Frits Lely, directeur Van Wijnen en wethouder Rogier Tetteroo, gericht aan zo'n 100 aanwezigen.

wonen bouwen de blaauwe haan kaasboerin.jpg

Kaasboerin

Na de opening was de eer aan onder andere een van de eerste kopers de feestelijke handeling te verrichten. Het kunstwerk, één van de kaasboerinnen die ter ere van 750 jaar Gouda is gemaakt, werd onthuld. De Kaasboerin krijgt  een plek in het park behorende bij het plan. Na dit moment werden alle aanwezigen uitgenodigd om te proosten op een voorspoedige bouw en konden de kopers tijdens de borrel hun toekomstige buren beter leren kennen.

Het betreft een woningbouwontwikkeling aan de rand van het historische centrum van Gouda, waar voorheen een kaaspakhuis stond. Het oude kaaspakhuis met bedrijfs-bestemming stond al enige tijd leeg. De opslag- en kantoorruimten zijn gesloopt om op deze plek een appartementengebouw en parkwoningen rondom een nieuw aan te leggen park te bouwen. Ook de gronden zijn gesaneerd. Het gaat om 24 grote huurwoningen in het appartementengebouwcomplex langs de Kattensingel en 35 royale parkwoningen in het koopsegment op het achtergelegen terrein. Het hart van het plangebied wordt ingericht met een publiek toegankelijk park dat de Kattensingel met het Van Bergen IJzendoornpark verbindt. 

De Blaauwe Haan wordt gerealiseerd op een unieke plek aan de Kattensingel. In totaal komen er 35 grondgebonden parkwoningen gelegen aan een groen park en 24 appartementen aan de Kattensingel bestemd voor de verhuur, met uitzicht op het historisch centrum. De oplevering staat gepland medio 2024. De koopwoningen zijn allemaal verkocht. De huurappartementen zullen een half jaar voor oplevering in de verhuur gaan.

Verdere informatie vind je op www.deblaauwehaan.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.