Advertorial Onderwijs

Festival Binnenkijken in het Onderwijs

“Is het onderwijs iets voor mij?”, “Ik heb interesse in een baan in het onderwijs, maar hoe nu verder?” en “Welke mogelijkheden biedt het onderwijs?” Op al die vragen krijg je antwoord tijdens het festival BinnenKijken in het Onderwijs op donderdag 16 maart van 16u00 tot 17u30 bij CSG De Goudse Waarden (locatie Kanaalstraat 31).

Typen scholen

Aan het event doen alle typen scholen mee in het basis- en voortgezet onderwijs: openbare scholen, scholen met een geloofsovertuiging, algemeen-bijzondere scholen en scholen in het speciaal onderwijs.

Bezoekers kunnen speeddaten met voormalige zij-instromers en in gesprek gaan met leerlingen. Er worden presentaties gegeven over het primair en voortgezet onderwijs, en er is een informatiemarkt over diverse opleidingen. Ook vertellen de diverse schoolbesturen over hún school en de mogelijkheden daarbinnen. Het event is heel laagdrempelig: iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden: (https://binnenkijkenbijbedrijven.nl/onderwijs/. En wie daarna verder in het onderwijs wil, wordt begeleid!

Binnenkijken in het Onderwijs

Het festival maakt deel uit van de actieweek BinnenKijken in het Onderwijs van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart. Tijdens die dagen openen de PO- en VO-scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor iedereen die als zij-instromer een kijkje wil nemen in het onderwijs.

Binnenkijken in het Onderwijs wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland. Het WSP stimuleert werkgevers om méér mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen én te houden.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.