Zorgpartners Midden-Holland

Fiets en spaar mee voor zorgcentra van Zorgpartners Midden-Holland

We Bike 4 Alzheimer staat voor zaterdag 24 september, Burendag, op de agenda. Tijdens deze benefiet(s)actie rij jij een schitterende route langs de zorgcentra in Gouda. Zorgpartners organiseert dit bijzondere fietsevenement om aandacht te vragen voor haar cliënten met dementie. Kijk op www.webike4alzheimer.nl voor alle informatie en sponsor De Hanepraij, Prinsenhof, Julianastaete, Savelberg, Ronssehof, Irishof, Gouwestein of Thuiszorg.

zorgpartners fietsevenement dementie savelberg.jpg

Goed voor doelen

Ieder centrum en onderdeel spaart voor een doel ter bevordering van de leefomgeving of het welzijn van de cliënten. De Hanepraij spaart voor een elektrische rolstoelfiets en Prinsenhof spaart voor Stichting Fietsen Alle Jaren. Vrijwilligers van deze stichting fietsen iedere maandagmiddag met bewoners van Prinsenhof. Julianastaete spaart voor een duofiets op locatie en voor de wijk. De locatie Savelberg spaart voor nieuw meubilair voor het terras. Verder spaart Ronssehof voor een Braintrainer en/of illi-TV en Irishof voor een oefen-, beweeg- en beleefruimte voor hun bewoners. Gouwestein spaart voor een verrijdbare Tovertafel. Een tovertafel activeert en stimuleert mensen met dementie met muziek, spellen en herinnering van vroeger. Thuiszorg spaart voor de Raizer II, een mobiele hefstoel waarmee iemand die is gevallen gemakkelijk van de grond kan worden opgetild. Deelname kost € 15,- per persoon. Dit bedrag is bestemd voor het doel dat jij via het inschrijfformulier op de website kiest.

Feest voor iedereen

Praktisch iedereen kan deelnemen aan de grootste benefiet(s)actie van Zorgpartners. De langste route is ongeveer 90 kilometer. Deze bestaat uit drie verschillende routes van ongeveer 30 kilometer die ook elk afzonderlijk gereden kunnen worden. Daarnaast zijn er ook routes dichterbij de centra en onderdelen van Zorgpartners uitgestippeld. Meedoen is mogelijk op de fiets, tandem, duofiets, rolstoelfiets, riksja, scootmobiel, met de rollator of in een rolstoel. We Bike 4 Alzheimer is dus geen wedstrijd maar een gezellig uitstapje op wielen voor jong en oud(er).

Meld je aan!

Meld je aan via www.webike4alzheimer.nl en fiets solo, samen met familie en/of vrienden of via een interessant sponsorpakket met collega’s in een bedrijventeam mee. Op de dag zelf vinden er onderweg, bij de stempelposten, allerlei leuke activiteiten plaats en zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Doe bijvoorbeeld mee met een speurtocht of wandel langs de kramen.

Rij je mee voor de cliënten met dementie of een andere reden hebben waarvoor zij onze zorg nodig hebben?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kerk vandaag 15:09

Beleef Gouda op grote hoogte brengt 195.000 euro op voor onderhoud Sint-Janskerk

Bijna 60.000 mensen beleefden Gouda op grote hoogte tijdens de feestperiode ter ere van Gouda750. Dat bracht tot dusverre een bedrag op van 195.000 euro. De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de kerk, zoals het hoognodige funderingsherstel van de toren van de kerk dat de komende jaren uitgevoerd moet worden.

Maak Gouda Duurzaam vandaag 15:00

Sociaal tuinieren helpt bij vergroenen van Goudse tuinen

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zijn tuin te vergroenen. Gezondheidsproblemen, financiële problemen of een beperkt sociaal netwerk zijn redenen die een belemmering kunnen vormen. En dat terwijl wonen in een groene omgeving een positieve invloed heeft op de gezondheid én het maakt gelukkiger. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor vermindering van de afwateringsproblemen en voor minder hitte stress. Kortom: Genoeg voordelen om een groene tuin te stimuleren!

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.