ProRail

Fietsen bewust op spoor gegooid: ProRail doet aangifte

Spoorbeheerder ProRail doet aangifte nadat gisteravond een trein was gebotst op een aantal fietsen die op het spoor waren gelegd bij station Boskoop Snijdelwijk. Volgens ProRail is dit waarschijnlijk met opzet gedaan. De trein liep vast op een stapel van acht fietsen. Hierdoor was het treinverkeer tussen Gouda en Alphen lange tijd verstoord.

"Ik snap niet waarom je zoiets zou doen", zegt een woordvoerder van Prorail. "Als het aan mij ligt, wordt er hard aangepakt."

Er raakte niemand gewond toen de trein op de fietsen klapte, wat volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder ook anders had kunnen zijn. "Het is onacceptabel."

ProRail heeft zondagavond het spoor weer vrijgemaakt, waardoor de treinen maandag weer volgens dienstregeling kunnen rijden. "Het kost in ieder geval heel veel tijd van personeel om dit weer op te ruimen. Die tijd kan nuttiger gebruikt worden uiteraard."

Bergingswerkers hebben zondagavond zeker acht fietsen onder het treinstel gevonden. "Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid," zei een officier van de spoordienst. De woordvoerder zou willen dat er meer camera's langs het spoor staan, want nu zijn er geen beelden gemaakt van de daders.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.