ProRail

Fietsen bewust op spoor gegooid: ProRail doet aangifte

Spoorbeheerder ProRail doet aangifte nadat gisteravond een trein was gebotst op een aantal fietsen die op het spoor waren gelegd bij station Boskoop Snijdelwijk. Volgens ProRail is dit waarschijnlijk met opzet gedaan. De trein liep vast op een stapel van acht fietsen. Hierdoor was het treinverkeer tussen Gouda en Alphen lange tijd verstoord.

"Ik snap niet waarom je zoiets zou doen", zegt een woordvoerder van Prorail. "Als het aan mij ligt, wordt er hard aangepakt."

Er raakte niemand gewond toen de trein op de fietsen klapte, wat volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder ook anders had kunnen zijn. "Het is onacceptabel."

ProRail heeft zondagavond het spoor weer vrijgemaakt, waardoor de treinen maandag weer volgens dienstregeling kunnen rijden. "Het kost in ieder geval heel veel tijd van personeel om dit weer op te ruimen. Die tijd kan nuttiger gebruikt worden uiteraard."

Bergingswerkers hebben zondagavond zeker acht fietsen onder het treinstel gevonden. "Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid," zei een officier van de spoordienst. De woordvoerder zou willen dat er meer camera's langs het spoor staan, want nu zijn er geen beelden gemaakt van de daders.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.