De Goudse Waag, Rik Dijkgraaf

Fietsenverbod-tegels rondom De Waag hebben effect

Het is al enige tijd verboden om fietsen en scooters te plaatsen tegen en rondom De Goudse Waag. Om dat nog duidelijker te maken zijn eind maart tegels in de straat rondom De Waag gelegd. "En dat heeft het gewenste effect", aldus Rik Dijkgraaf, beheerder van De Goudse Waag.

Tevreden

"We hoeven nu veel minder fietsen en scooters weg te halen voor de deuren van ons pand. Donderdag, bij de eerste Goudse Kaasmarkt met veel bezoekers aan de binnenstad, was een mooie graadmeter. Maandag, bij het Paasontbijt, is opnieuw een mooie test. We zijn dik tevreden hoe het nu gaat..."

Verbod

"Het verbod om fietsen en scooters tegen en bij De Waag te plaatsen geldt al een tijdje", zo weet Rik Dijkgraaf, beheerder van De Goudse Waag. "We willen De Waag gewoon vrij hebben en houden. Dat is wel zo netjes en een mooier gezicht. We hebben een tijdje geleden al eens om tegels gevraagd om het verbod meer zichtbaar te maken. En die liggen er nu."

Zuinig en voorzichtig

Dijkgraaf hoopt dat Gouwenaars en bezoekers van Gouda zich hier ook aan gaan houden. "We willen sowieso de deuren vrijhouden. Zeker ook met het oog op de Goudse Kaasmarkten. Verder staat De Goudse Waag weer lekker in de verf. Alles is netjes geschilderd. Dan wil je ook niet dat mensen hun fietsen er tegenaan zetten en de boel beschadigen. We zijn gewoon zuinig en voorzichtig met ons mooie monumentale pand..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.