Fietsmaatjes Gouda gaat starten!

De vier Gouwenaars Carl Janssen, Maria Wassink, Bernd van den Berg en Jan Aarnout Boer hebben vorige maand Stichting Fietsmaatjes Gouda opgericht. Fietsmaatjes Gouda brengt mensen met elkaar in contact om samen een fietstocht te maken. Het gaat om mensen, gasten, die om welke reden dan ook niet meer alleen willen of kunnen fietsen.

Mooie kans

Gouda is de 49ste gemeente waar Fietsmaatjes start. "We maken dan ook dankbaar gebruik van de ervaringen die landelijk zijn opgedaan en bieden ook aan Gouwenaars graag deze mooie kans!", zo vertellen de initiatiefnemers.

Hoe fijn is het om naar buiten te gaan, de wind door je haren te voelen en te komen op plaatsen waar je normaal niet meer komt. Samen fietsen betekent samen genieten en verhalen delen. Zo vergroot ook het sociale netwerk.

Het fietsen biedt een moment van ontspanning, een geluksmoment. Fietsen is een lichamelijke inspanning die goed is voor de lichamelijke gezondheid. Ook voor de mantelzorger van de gast biedt Fietsmaatjes de ruimte om even een moment voor zichzelf te hebben, wetende dat de naaste in goede en veilige handen is.

Eerste ritten

In juni hopen we de eerste ritten te kunnen maken. De komende maanden is een team nog druk bezig met de voorbereidingen (regelen bankrelatie, fondsenwerving, bestellen fietsen, etc.). Waar het nog aan ontbreekt zijn een stalling en technisch fietsbeheerder(s). 

Daarom een oproep: stalling en technisch fietsbeheerder(s) gezocht! "We zijn op zoek naar ruimte om onze duofietsen te kunnen stallen. Daarvoor is een af te sluiten ruimte van ongeveer 2.50 bij 3 meter noodzakelijk met een wandcontactdoos voor het opladen van de batterijen. Toegang tot de ruimte wordt door Fietsmaatjes Gouda georganiseerd en beheerd."

Maatje

De technisch beheerder kijkt de fiets(en) wekelijks even na, geeft instructie over het gebruik van de fietsen en is contactpersoon voor de fietsenmaker. "Bij voorkeur doe je dat met een maatje zodat je de taken kunt verdelen. Zin om ons team te versterken zodat we echt aan de slag kunnen, laat van je horen via info@fietsmaatjesgouda.nl

Voor meer informatie, vragen, etc. kun je terecht op www.fietsmaatjesgouda.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.