Filmhuis Gouda

Filmhuis Gouda start deze week, week 45, haar 45-jarig jubileumseizoen

Filmhuis Gouda start deze week, week 45, haar 45-jarig jubileumseizoen. Met een feestelijke opening op zaterdag 12 november en een Open dag op zondag 13 november. Daarbij kun je THE HUMAN VOICE zien voor slechts 45 eurocent.

De komende 45 jaar beginnen volgende week met de nieuwe tegendraadse Brontë-verfilming EMILY, als speciale feestelijke voorpremière op zaterdag 12 november. Het Filmhuis bestaat sinds 1977 en dat viert het Filmhuis 4½ maand lang, met de aftrap in filmweek 45.

Wethouder Thierry van Vugt opent 12 november bij de film EMILY officieel het uitgebreide jubileum-seizoen. De volgende dag, zondag 13 november houdt Filmhuis Gouda een Open dag, een mooie gelegenheid voor iedereen die het Filmhuis (opnieuw) wil ontdekken, en bovendien jouw kans om THE HUMAN VOICE te zien, de bijzondere korte film van Pedro Almodóvar (met Tilda Swinton), die in bijna geen enkele bioscoop aan bod is gekomen – met een filmkaartje voor 45 cent! 

Tot en met 31 maart volgen naast feestelijkheden ook lezingen en cursussen, nieuwe filmreeksen, diverse traktaties en twee filmconcerten met live muziek. Raadpleeg de komende maanden regelmatig de site van www.ZoGouds.nl voor het actuele programma. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.