mboRijnland
Advertorial Onderwijs

Finalisten mboRijnland bekend voor vakwedstrijden Skills Heroes

Dertien studenten van mboRijnland, waaronder doktersassistent Marit van der Kroft uit Gouda, hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals dat op 21 en 22 maart wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze finales strijden ze om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied.  

Vakgebied

De afgelopen maanden hebben mbo-studenten uit het hele land tegen elkaar gestreden in de kwalificatiewedstrijden. Hieruit zijn per vakgebied acht finalisten geselecteerd die eind maart in de Brabanthallen laten zien wat ze kunnen. De finalisten van mboRijnland, waaronder een team van twee studenten en twee runner-ups, komen uit diverse vakgebieden en regio’s. 

Jamie Peek, finalist Verpleegkunde, zit in haar examenjaar én staat in de finale van Skills: “Ik had echt niet verwacht dat ik naar de finales zou gaan. Nadat ik voor mboRijnland bij de kwalificatiewedstrijden was geselecteerd, werd ik steeds fanatieker. Nu wil ik er ook gewoon voor gaan.” Jamie traint samen met haar begeleider tijdens de praktijkuren op school. Daarnaast heeft ze veel kennis opgedaan tijdens haar stage in het ziekenhuis. Gelukkig steunt het stagebedrijf waar ze nu werkt, Maria-Oord in Vinkeveen, Jamie volop in de voorbereidingen.

De finalisten die voor mboRijnland uitkomen tijdens Skills The Finals:

 

Wedstrijd/opleiding

 

Finalisten

 

Woonplaats

 

Facilitair dienstverlener

Lars van der Haven

Roelofarendsveen

 

Kok

Lars Elsenbroek

Zoetermeer

 

Patissier

Roos Buakhiaw

Rijnsburg

 

Boulanger

Tim van Beek

Alphen aan den Rijn

 

Juridisch dienstverlener

Mounira El-Shaer

Zoetermeer

 

Doktersassistent

Marit van der Kroft

Gouda

 

Verpleegkundige

Jamie Peek

De Hoef

 

Maatschappelijke zorg

Nina van Brenk

Nieuwkoop

 

Web developer

Casper Visser

Zoetermeer

 

ICT-beheerder

Nick Hemmink

Alphen aan den Rijn

 

Lasser TIG

Lisa Brama

Roelofarendsveen

Runner-up

Verkoopspecialist

Thom Bakker

Leidschendam

 

Runner-up

Entree Horeca (team)

Meva Cetin en Elif Ulas

Den Haag / Leiden

Powered by 29 feb Zwolle

Sport en Bewegen

Sebastiaan Stehmann

Den Haag

Powered by 8 mrt mboRijnland Zoetermeer

  

Runner-up

Lisa Brama (Lasser TIG) en Thom Bakker (Verkoopspecialist) staan op de reservelijst. Mocht een van de acht finalisten in hun vakgebied uitvallen, dan mogen zij meedoen aan de finale.

Powered by

Dit jaar doet mboRijnland mee aan twee ‘Powered by’ wedstrijden. Een daarvan, de wedstrijd Sport & Bewegen, organiseert mboRijnland en vindt op 8 maart plaats in Zoetermeer. De ‘powered by’-wedstrijden zijn nieuwe wedstrijden die zich moeten bewijzen om officieel te worden toegevoegd aan de Skills Heroes wedstrijden. Op 8 maart strijden 11 deelnemers uit het hele land tegen elkaar. Daar volgen drie winnaars uit. Wie brons, zilver of goud mee naar huis mag nemen, wordt tijdens Skills The Finals bekendgemaakt. De andere ‘powered by’-wedstrijd waar mboRijnland aan meedoet, vindt plaats bij Deltion in Zwolle.

Een goede voorbereiding is het halve werk 

De afgelopen maanden hebben de finalisten in voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden laten zien dat ze tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied behoren. Om de studenten klaar te stomen voor de finale staat binnenkort een teambuildingsdag op het programma. Hier leren ze elkaar beter kennen en volgen ze workshops hoe om te gaan met stress en krijgen ze tips en tricks over het houden van een aansprekende presentatie.

Kom kijken, aanmoedigen en beleven 

Skills The Finals vindt 21 en 22 maart plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het is indrukwekkend om te zien met hoeveel passie de beste studenten in hun vak aan het werk zijn. De toegang is gratis.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid