Suzanne Heintz

Footnotes te zien in de Garenspinnerij

De tentoonstelling 'Footnotes' is tot 4 juli te zien in de Garenspinnerij. Met werk van twee Goudse kunstenaars en een internationale gast: fotografe Suzanne Heintz (New York). Samen met foto's van Bram Tackenberg en werk van beeldend kunstenaar Jos van der Biezen vormt het werk van Heintz de indrukwekkende expositie 'Footnotes'.

De gezamenlijke verkooptentoonstelling van Suzanne Heintz, Bram Tackenberg en Jos van der Biezen heeft als thema ‘Vrouw, gezin’

Fotografe Suzanne Heintz (New York) realiseert zich al vroeg dat van vrouwen nog altijd verwacht wordt dat ze voor huisje-boompje-beestje kiezen...

Om mensen aan het denken te zetten over dit benauwende verwachtingspatroon, begint zij zichzelf op mooie locaties te fotograferen met aan haar zijde de perfecte echtgenoot en het perfecte dochtertje. Maar wie beter kijkt, ziet dat zowel de man als het kind etalagepoppen zijn.

Op 10 februari 2021 werd haar documentaire ‘Art Imitating Life’ uitgezonden in het programma Close Up op NPO.

Beeldend kunstenaar Jos van der Biezen (Gouda) is de initiator en organisator van deze tentoonstelling. In zijn werk zet hij zijn dochter op een voetstuk, groot en zelfstandig. Op de grond een briefje: een voetnoot. Verwijzend naar de ogenschijnlijk onbelangrijke rol van de vrouw in de geschiedenis en tegelijkertijd een verwijzing naar de essentiële bron. 

Al zo’n 40 jaar is hij hobbymatig stamboom onderzoeker. In de Middeleeuwen wordt de vrouw als wijf of huisvrouw gepresenteerd. Haar man of voogd wordt voluit genoemd. Die ongelijkheid is nog altijd actueel. 

Fotograaf Bram Tackenberg (Gouda) legt als het ware ‘de bal in het midden’. Gelijkwaardig, zonder oordeel en bijna statig worden gezinnen in hun woonkamers vastgelegd. Te zien is een kleine samenvatting van een serie gemaakt in Heerlerheide. 

De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot 4 juli 2022 tijdens openingstijden van de Garenspinnerij

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.