Widex GZC DONK

Forse versterking waterpolovrouwen Widex GZC Donk

Brigitte Sleeking (zie frontfoto) en Maartje Keuning zijn komend seizoen weer in de Nederlandse Eredivisie te bewonderen. De waterpolo-internationals gaan voor Widex GZC Donk spelen. Ook keepster Debby Willemsz, Marit van der Weijden en Anouk Bergsma keren terug op het oude (Goudse) nest.

Sleeking (24) kwam afgelopen seizoen uit voor het Griekse Olympiakos Piraeus, waarmee ze zowel de landstitel, nationale beker als de Euro League (equivalent van de Champions League) wist te winnen. Ze is inmiddels een vaste waarde in Oranje en pakte deze zomer op het WK in Boedapest een fraaie bronzen medaille. Sleeking speelde eerder in Nederland voor MNC Dordrecht, ZVL-1886 en GZC Donk en was tevens actief voor het Spaanse CN Sant Andreu.

Ook Maartje Keuning (24) en Debby Willemsz (28) maken de overstap (terug) van de Spaanse naar de Nederlandse competitie. Keuning speelde de laatste twee seizoenen voor de topclub CN Sabadell en Willemsz verdedigde het doel van CE Mediterrani.

Keuning, die het WK met Oranje miste door een blessure maar onlangs wel weer meedeed aan het EK in Split, speelde in Nederland voor ZV De Zaan. Willemsz, die eind 2021 haar interlandloopbaan beëindigde, verdedigde de kleuren van De Kempvis, ZPB H&L Productions, GZC Donk en het Spaanse CN Mataro. 

Ook Marit van der Weijden gaat - na uitstapjes bij UZSC en het Spaanse CN Sant Andreu - komend seizoen weer voor de ploeg van Ingrid Veenhuis spelen. Van der Weijden (20) maakte afgelopen jaar haar debuut in Oranje. 

Last but not least keert Anouk Bergsma (23) na enkele jaren ZV De Zaan terug bij GZC Donk. 

Naast dit vijftal is de selectie van GZC Donk ook nog uitgebreid met vijf nieuwe jeugdspeelsters: Vaira ter Borg (Wiekslag/ZPB), Vera Megens (ZPB), Robine IJsselstijn (UZSC), Esmee Kraaibeek (ZVL) en keepster Esmee Volkers (De Ham).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.

Advertorial Winkels vandaag 05:00

Expert Gouda: de 5 beste TV's voor het WK voetbal

Het WK-voetbal staat voor de deur en onze Oranjeleeuwen zijn er klaar voor! Is jouw tv er ook klaar voor? Het Nederlands team zal je support immers hard nodig hebben. Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte tv voor het WK, heeft Expert Gouda 5 tv's uitgelicht en samengesteld in een lijstje.

Advertorial Horeca gisteren 20:00

Volle agenda in feestmaand bij Swing Gouda

Omdat we eindelijk weer de feestdagen samen kunnen vieren, kun je deze decembermaand éxtra genieten van een volle agenda bij Swing Gouda. Van een Christmas Dinnershow tot Kaarsjesavond én van Het Grote Kerstbal tot de NYE Party! Bekijk hieronder wat er, naast de feestelijke weekenden, voor jullie bij Swing Gouda op de planning staat!  Extra info, tickets én reserveren kun je vinden op www.swinggouda.nl/events!