Foutje, bedankt!

De grens tussen de hemel in geprezen worden en met pek en veren worden overgoten, is soms flinterdun. Dat ondervond trainer Erik ten Hag zondagavond ook. Vorige week werd hij bijna heilig verklaard maar na de afslachting door Liverpool werd de trainer van Manchester United weer hardhandig op de Britse voetbalbodem neergekwakt. Niet iedereen was bij de les, er werden de nodige fouten gemaakt, met als gevolg een ontluisterende 7-0 nederlaag.

FC Den Bosch verloor vrijdag met 13-0 bij PEC Zwolle. Wat ging daar fout? Ja wat niet? Exit trainer! RVC ’33 was zaterdag een paar keer niet bij de les en DONK profiteerde. Doelman Mitchell Braafhart maakte zaterdag tegen Jodan Boys geen fout en voorkwam met een formidabele redding in de slotfase dat Kloetinge na een zuinige 0-1 overwinning een prettige terugreis naar Zeeland had. 

Doelman Kjell Scherpen van Vitesse ging vrijdag wel gruwelijk in de fout met als gevolg een 0-1 nederlaag tegen AZ. Ik stond zelf in mijn bescheiden voetbalcarrière ook een keer mede aan de basis van een 1-0 nederlaag. Ik dacht als doelman van Benschop 5 een bal ‘naast te kunnen kijken’. Maar tot mijn afgrijzen rolde de bal tergend langzaam in het doel.

Waar gehakt wordt vallen spaanders en een sportwedstrijd waarin geen fouten worden gemaakt zijn zeldzaam. De onaantastbare Patrick Roest had zijn 10 km race zondag verkeerd ingeschat en stortte volledig in. Het gevolg was ook dat oud Gouwenaar Ted-Jan Bloemen onverwacht alsnog lachend op het podium stond.

Een attente lezer wees mij er op dat ik in mijn sportcolumn van vorige week een fout heb gemaakt. Ik had het over een fusie van ILAC en Vriendenschaar. Maar deze Goudse tafeltennisverenigingen zijn nooit gefuseerd. ILAC is na twee branden helaas opgeheven en haar leden zijn naar andere verenigingen gegaan, waaronder naar Vriendenschaar. Waarvan acte.

Bij het maken van fouten moet ik altijd denken aan de legendarische uitspraak van de plat Utrechts pratende Rijk de Gooyer in een serie televisie- en radiospotjes uit de jaren ‘90 van de vorige eeuw: ‘Foutje, bedankt’!

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.