Foutje, bedankt!

De grens tussen de hemel in geprezen worden en met pek en veren worden overgoten, is soms flinterdun. Dat ondervond trainer Erik ten Hag zondagavond ook. Vorige week werd hij bijna heilig verklaard maar na de afslachting door Liverpool werd de trainer van Manchester United weer hardhandig op de Britse voetbalbodem neergekwakt. Niet iedereen was bij de les, er werden de nodige fouten gemaakt, met als gevolg een ontluisterende 7-0 nederlaag.

FC Den Bosch verloor vrijdag met 13-0 bij PEC Zwolle. Wat ging daar fout? Ja wat niet? Exit trainer! RVC ’33 was zaterdag een paar keer niet bij de les en DONK profiteerde. Doelman Mitchell Braafhart maakte zaterdag tegen Jodan Boys geen fout en voorkwam met een formidabele redding in de slotfase dat Kloetinge na een zuinige 0-1 overwinning een prettige terugreis naar Zeeland had. 

Doelman Kjell Scherpen van Vitesse ging vrijdag wel gruwelijk in de fout met als gevolg een 0-1 nederlaag tegen AZ. Ik stond zelf in mijn bescheiden voetbalcarrière ook een keer mede aan de basis van een 1-0 nederlaag. Ik dacht als doelman van Benschop 5 een bal ‘naast te kunnen kijken’. Maar tot mijn afgrijzen rolde de bal tergend langzaam in het doel.

Waar gehakt wordt vallen spaanders en een sportwedstrijd waarin geen fouten worden gemaakt zijn zeldzaam. De onaantastbare Patrick Roest had zijn 10 km race zondag verkeerd ingeschat en stortte volledig in. Het gevolg was ook dat oud Gouwenaar Ted-Jan Bloemen onverwacht alsnog lachend op het podium stond.

Een attente lezer wees mij er op dat ik in mijn sportcolumn van vorige week een fout heb gemaakt. Ik had het over een fusie van ILAC en Vriendenschaar. Maar deze Goudse tafeltennisverenigingen zijn nooit gefuseerd. ILAC is na twee branden helaas opgeheven en haar leden zijn naar andere verenigingen gegaan, waaronder naar Vriendenschaar. Waarvan acte.

Bij het maken van fouten moet ik altijd denken aan de legendarische uitspraak van de plat Utrechts pratende Rijk de Gooyer in een serie televisie- en radiospotjes uit de jaren ‘90 van de vorige eeuw: ‘Foutje, bedankt’!

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 08:00

Help de gemeente om mensen te helpen met geldproblemen

De gemeente Gouda helpt inwoners die moeite hebben met rondkomen, betalingsproblemen of schulden hebben. Deze hulp kan van levensbelang zijn, en het moet dus goed werken. Daarom heeft de gemeente jouw hulp nodig! 

Sport en recreatie gisteren 21:00

Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Ontdek het zelf tijdens het open weekend

Ga je voor BBB - Buik Billen Benen of voor CDA - Cardio Douchen Afdrogen? Misschien heb je meer met PVV - Poweryoga Voor Vrienden, ben je toe aan D66 - Dag66 zonder spierpijn of heb je zin in CU - Cappuccino Uurtje? Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Van spanning tot ontspanning: het kan er allemaal. Ontdek het zelf tijdens het open weekend van SportCity Gouda.

Opinie gisteren 20:00

Communiceren

Er was ergens een klusje te doen. Er moest onkruid getrokken worden in een buurtje. Maar hoe gingen we dat aanpakken?

Opinie gisteren 18:45

Kwaliteit van de Kleiweg heeft impuls nodig

Tijdens de bestuursvergadering van de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers Gouda (SBG) op 13 september  hebben we gesproken over de kwaliteit van de Kleiweg. We ontvangen meerdere signalen vanuit de ondernemers en de centrummanager dat de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van deze zeer belangrijke winkelstraat een impuls nodig heeft.