Fairtrade Gouda
Advertorial Fairtrade Gouda

Frank van der Knaap volgt Jaap Warners op als voorzitter Stichting Fairtrade Gouda

Bij de Stichting Fairtrade Gouda heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden. Oud-wethouder Jaap Warners heeft na 12 jaar zijn functie neergelegd. Hij is opgevolgd door oud-raadslid Frank van der Knaap.

Jaap Warners is voorzitter geweest vanaf de oprichting van Fairtrade Gouda. In 2011 werd Gouda officieel fairtradegemeente. De gemeente nam daarvoor het initiatief, maar de stichting werd opgericht door de uitvoering van de activiteiten. Warners werd voorzitter van het dagelijks bestuur; een kernteam van vrijwilligers zorgde voor de activiteiten.

Volgens de statuten had Jaap Warners na 4 jaar kunnen aftreden. Zijn termijn mocht nog twee keer worden verlengd. Ditmaal kon zijn voorzitterschap niet meer worden verlengd.

Opvolger Frank van der Knaap is net als Jaap Warners lid van de PvdA. Warners werd na zijn raadslidmaatschap 14 jaar wethouder. Frank van der Knaap was alleen raadslid. Hij heeft gewerkt als onderzoeksmedewerker op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In zijn laatste functie was hij medewerker bij Platform 31, een kennis -en netwerkorganisatie voor gemeente, provincie en woningbouwcorporaties. Sinds zijn pensionering werkt Frank van der Knaap voor enkele gemeentelijke rekenkamers.

De nieuwe voorzitter wil zich net als zijn voorganger inzetten voor een eerlijker samenleving, vooral door op te komen voor boeren in ontwikkelingslanden. ,,Dat is waar fairtrade voor staat’’, aldus Van der Knaap. ,,Fairtrade is allemaal vrijwilligerswerk. ,,We kunnen alleen effectief zijn als heel veel mensen meedoen. Daar wil ik mij sterk voor maken: een nieuwe aanwas van (vooral) jonge vrijwilligers. Meld je aan en doe met ons mee!’’, is zijn hartenkreet.


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.