Ga met Weerclub Gouda op jacht naar stormen en grote buien

Weerclub Gouda houdt op maandag 20 maart vanaf 20u00 een publieksavond bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden met twee lezingen: Stormchasen in Amerika door weerfotograaf en stormchaser Bert van Dijk en De poolexpeditie van 1882/1883 door Kees Dekker - Oud-hoofdmeteoroloog KNMI.

Stormchasen

"We gaan mee op jacht naar grote buien. Wat komt er bij kijken en hoe ga je te werk. Hoe gevaarlijk is het en komt zwaar weer vaker voor? Hoe ontstaat zo’n explosieve weersituatie en waarom moet je daarvoor in Tornado Alley zijn? Natuurlijk laat Bert van Dijk foto’s en bewegende beelden zien van (onweers)buien (supercells) en zelfs tornado’s. Hou je goed vast in je stoel!"

Poolexpeditie

Om 21u15 volgt de lezing De poolexpeditie van 1882/1883, door Kees Dekker - Oud-hoofdmeteoroloog KNMI. In de zomer van 1882 vertrok het expeditieschip met 10 Nederlandse expeditieleden vanuit Amsterdam naar noord-Siberië om daar een jaar lang wetenschappelijk onderzoek te doen. Het schip vergaat door kruiend ijs. Na een moeizame terugtocht kwamen ze in de herfst van 1883 terug in Nederland en werden als helden ontvangen. Heel veel over deze expeditie is bewaard gebleven. Prachtige foto’s, brieven en krantenverslagen.

Locatie: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
Bloemendaalseweg 34-A, Gouda - Entree 10,00 euro (incl. kopje koffie of thee)
Parkeren: Hugo de Vrieslaan of Tweede Papaverhof (ca. 3 min. loopafstand van de kinderboerderij)
Verplichte aanmelding via info@weerclubgouda.nl
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.