Ga met Weerclub Gouda op jacht naar stormen en grote buien

Weerclub Gouda houdt op maandag 20 maart vanaf 20u00 een publieksavond bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden met twee lezingen: Stormchasen in Amerika door weerfotograaf en stormchaser Bert van Dijk en De poolexpeditie van 1882/1883 door Kees Dekker - Oud-hoofdmeteoroloog KNMI.

Stormchasen

"We gaan mee op jacht naar grote buien. Wat komt er bij kijken en hoe ga je te werk. Hoe gevaarlijk is het en komt zwaar weer vaker voor? Hoe ontstaat zo’n explosieve weersituatie en waarom moet je daarvoor in Tornado Alley zijn? Natuurlijk laat Bert van Dijk foto’s en bewegende beelden zien van (onweers)buien (supercells) en zelfs tornado’s. Hou je goed vast in je stoel!"

Poolexpeditie

Om 21u15 volgt de lezing De poolexpeditie van 1882/1883, door Kees Dekker - Oud-hoofdmeteoroloog KNMI. In de zomer van 1882 vertrok het expeditieschip met 10 Nederlandse expeditieleden vanuit Amsterdam naar noord-Siberië om daar een jaar lang wetenschappelijk onderzoek te doen. Het schip vergaat door kruiend ijs. Na een moeizame terugtocht kwamen ze in de herfst van 1883 terug in Nederland en werden als helden ontvangen. Heel veel over deze expeditie is bewaard gebleven. Prachtige foto’s, brieven en krantenverslagen.

Locatie: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
Bloemendaalseweg 34-A, Gouda - Entree 10,00 euro (incl. kopje koffie of thee)
Parkeren: Hugo de Vrieslaan of Tweede Papaverhof (ca. 3 min. loopafstand van de kinderboerderij)
Verplichte aanmelding via info@weerclubgouda.nl
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.