GGD Hollands Midden

Geen mondkapjesplicht meer op vaccinatie- en pop-up locaties van GGD HM

Naar aanleiding van de recente landelijke versoepelingen is besloten om de mondkapjesplicht op de vaccinatielocaties en pop-up vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden per direct af te schaffen. Zowel bezoekers als personeel hoeven hier dus geen mondkapje meer te dragen. In de teststraten blijft de mondkapjesplicht wel van kracht, omdat de kans op besmetting daar vele malen groter is.  

"Tot deze week hielden we vast aan het gebruik van mondkapjes op deze locaties, omdat onze vaste test- en vaccinatielocaties onder één dak opereren. De processen zijn echter volledig gescheiden en we zien dat we de mondkapjesplicht hier veilig kunnen laten vervallen", zo vertelt een medewerkster van de GGD Hollands Midden.

Wil je als bezoeker nog wel een mondkapje dragen, dan mag dat natuurlijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.