Maaike Hoonhout

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

kunst foto welkomstmuur deel.jpg

Loods Bunnik Services

In 2014 schreef Gemeente Gouda een ontwerpwedstrijd uit voor een ontwerp aan de loods van Bunnik Services. Mijn analoge photowall kwam met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. Het doek werd 84 meter lang en 4 meter hoog. Niet alleen een flinke klus om te ontwerpen, maar minstens een monsterklus om te produceren en te monteren. Dat heeft Reclame & Design B.V. perfect verzorgd, destijds nog onder leiding van Fred Kok, die ook erg enthousiast en betrokken was bij dit project. 

Het doek werd in september 2014 feestelijk onthuld. Toen nog met het idee dat het er maximaal twee jaar zou hangen, maar het hing er prima. En nu zijn we dus bijna negen jaar verder.

De Welkomstmuur heeft dus langer dan verwacht de tijd gehad om de reizigers in/langs/uit Gouda te verwelkomen. Haar doel is volbracht. De missie van #Bunnik om hun grijze loodsmuur op een positieve manier te gebruiken als visitekaartje voor de stad is geslaagd.

kunst foto welkomstmuur deel geel.jpg

Want ja, het doek hangt niet meer. Alle partijen weten al jaren dat de loods op een zeker moment plaats zal gaan maken voor een nieuwbouwproject. En dat moment was afgelopen week.

‘Wat gaan we dan met de Welkomstmuur doen?’ was een vraag die wij onszelf al lang geleden stelden. We leven in een tijd dat we producten zolang mogelijk een functie willen geven. Als fietstas of marktkraam-zeil? Als hekzeil of in zijn geheel op een andere plek?

De kleuren zitten er nog mooi op, maar helaas bleek bij het verwijderen dat het doekmateriaal zelf met de tijd zo verweerd is dat het niet meer bruikbaar is om het nog te verwerken.

Deze negen jaar was dus het maximale wat we eruit hebben kunnen halen. Wat helemaal goed is natuurlijk.

Gelukkig hebben we de plaatjes nog: https://lnkd.in/erVZnkvZ

• Dank aan de initiatiefnemer en gastheer #BunnikServices Jasper Bunnik & hele team. Dank aan Gemeente Gouda voor begeleiden van het project. Dank aan Roy Sloof & team van Reclame & Design.

• Dank aan iedereen die verder heeft meegewerkt het project. Het was een prachtig initiatief en zorgde voor fijne samenwerkingen en nieuwe verbindingen in de stad.

• Dank aan al die mensen die mij de afgelopen jaren via de socials hebben laten weten dat ze steeds weer een nieuw plaatje ontdekten. Vele reizigers begonnen elke werkdag met kleur!

• Dank aan alles en iedereen die op de Welkomstmuur zijn vastgelegd. Van de monumenten die vandaag nog net zo fier staan tot de vervlogen momenten die nu nog steeds een glimlach op ons gezicht toveren...

Houd jullie soepel & gezond

Maaike Hoonhout | MKHNHT
www.maaikehoonhout.com

kunst foto welkomstmuur trein en muur.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.