Ingezonden

Gemeenteraad: Oekraïense vluchtelingen welkom in Gouda

Oekraïne wordt sinds afgelopen week aangevallen door Rusland. Op dit moment vindt een gewelddadige invasie door Russische troepen plaats. De Oekraïense bevolking verzet zich, maar lijdt ook vooral onder een nutteloze en rampzalige oorlog. Een aanzienlijk deel van de bevolking zoekt een veilig heenkomen, op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Daarover is grote eensgezindheid in de Goudse gemeenteraad. Ze komen met een gezamenlijk statement van alle partijen over gastvrijheid voor Oekraïense vluchtelingen. Zie hieronder.  

Wij vinden dat Gouda zich bereid moet tonen om vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijk op te vangen en ze een veilige plek te bieden. We zijn solidair met deze mensen die tegen hun wil huis en haard hebben verlaten en nu naarstig zoeken maar een plek om voorlopig te verblijven; een plek die hen de vrijheid biedt, die ze in eigen land dreigen kwijt te raken.

Gouda – stad van vrijheid, tolerantie en het vrije woord – is wat ons betreft bereid om vluchtelingen uit de Oekraïne op te vangen. We roepen het college van burgemeester en wethouders op om deze bereidheid kenbaar te maken bij het kabinet.

Namens alle fracties van de gemeenteraad van Gouda:

Evert Bobeldijk, D66
Anna van Popering-Kalkman, ChristenUnie
Max de Groot, Partij van de Arbeid
Kevin de Jonge, VVD
Martijn van der Wind, CDA
Sjane-Marie Koppers, Gouda Positief
Rolf van der Mije, GroenLinks
Ed de Lange, Gouda’s 50+ partij
Harold Hooglander, SGP
Jan de Koning, Gemeentebelangen Gouda
Corina Kerkmans, Partij van de Dieren
Astrid van Eersel, Onafhankelijk Gouda
Theresia Uittenbroek, Gouda Vitaal
Lenny Roelofs, Onafhankelijke Socialistisch Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Religie vandaag 15:17

In kluis gevonden laatmiddeleeuwse incunabelen komen terug naar Gouda

De in 2022 in een kluisje bij de Haastrechtse passionisten teruggevonden incunabelen komen terug naar de Librije in Gouda. De incunabelen komen oorspronkelijk het Goudse Paulusklooster, zijn versierd door collatiebroeders, zijn vervolgens in de Goudse Librije belandt en daaruit weer geveild. De zeven Goudse incunabelen uit het Passionistenklooster in Haastrecht worden 17 mei overgedragen aan het Streekarchief Midden-Holland.

Advertorial Winkels vandaag 13:23

Actie bij opening ACTION: voor iedere bezoeker big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Stadshart vandaag 11:26

Oplevering nieuwe fietsenstalling Agnietenstraat loopt uit

De verbouwing van het pand, waar voorheen de speelgoedzaak Intertoys en reiswinkel D-Reizen zaten, is in volle gang. Het moet uiteindelijk een openbare fietsenstalling worden. Maar het is nog lang niet af. Helaas is het niet gelukt om deze verbouwing nu al klaar te hebben zoals op de borden om het pand staat.  De verwachting is dat de opening pas eind juni of zelfs begin juli zal zijn.

Media vandaag 11:00

ZoGouds ook op reis goed gelezen

Niet alleen in Gouda wordt ZoGouds (goed) gelezen. Ook buiten Gouda, in heel Nederland. En ook op vele plaatsen in het buitenland. Zelfs over de hele wereld. Zoals hier op Ko Tao, aan de Golf van Thailand.