Sportpunt Gouda
Advertorial Sport

Geniet van Goudse zomer bomvol sportieve activiteiten

Een sportzomer voor iedereen! Dat is waar SPORT•GOUDA voor gaat tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Na twee jaar waarin de zomer in het teken stond van Corona, mag nu alles weer. En dat biedt kansen! Met een uiteenlopend programma voor jong en oud helpen zij heel Gouda sportief de zomer door.

Ook de afgelopen twee jaar heeft SPORT•GOUDA hard haar best gedaan om, binnen de toen geldende maatregelen, een mooi programma samen te stellen. En dat is gelukkig goed gelukt. “Doordat op vakantie gaan er voor veel mensen niet in zat de afgelopen jaren, was het mooi dat wij toch vermaak konden aanbieden aan de Gouwenaar. Ondanks dat het toen lastig was om in te schatten welke aantallen we konden verwachten, kregen we veel positieve reacties. Mensen waren blij weer wat buiten huis te kunnen doen”, aldus Jelle Melkert, Buurtsportcoach+ en Projectleider zomervakantie bij SPORT•GOUDA.

Bomvol programma

Maar dit jaar kan alles weer. En daar kijkt de organisatie ontzettend naar uit. Jelle: “Onze doelstelling is om voor jong tot oud een mooi programma aan te bieden, zes weken lang. In beweging zijn én plezier hebben. Hierbij zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen, maar ook activiteiten waarbij we extra uitpakken, zoals Gouda van ons gewend is.”

sport.gouda springkussens.jpg

In week 1 was er direct groots van start gegaan met een Blacklight tournament én het Gouds Springkussen Festival in Sportcentrum de Mammoet. Hierbij stonden er meer dan 15 springkussens opgesteld, springplezier voor het hele gezin.

Maar ook voor de oudere doelgroep zijn er genoeg 55+ activiteiten, zoals vitaal 55+ of yoga. Liever lekker zwemmen? Het Groenhovenbad (binnen- en buitenbad) biedt een 6-weken recreatief zwemmen Zomerabonnement en iedere woensdag vindt het Waterspektakel plaats.

groenhovenbad buitenbad zomerse dag.jpg

Voor iedereen

“Wanneer we zeggen een sportzomer voor iedereen, bedoelen we ook voor iedereen. Zo zijn er gratis activiteiten waar de Gouwenaar aan mee kan doen, denk aan de Buurtsport of de welbekende spellenkermis. Ook bieden we bij geselecteerde activiteiten korting voor pashouders van de Rotterdampas en/of Volwassenfonds”, aldus Jelle.

Natuurlijk kan SPORT•GOUDA dit niet alleen. Zij werken daarom samen met verschillende samenwerkingspartners zoals Albert Heijn Bloemendaal, voor het leveren van fruit tijdens de activiteiten. Maar ook met de Brede School, Gro-Up Buurtwerk Gouda, het Bruisnest en nog vele anderen.

Verbinding door beweging

Jelle: “Wat mijn werk mooi maakt, is dat ik mensen kan verbinden door middel van beweging. En dit hopen we deze zomer ook weer voor elkaar te krijgen. Wij hebben er in ieder geval zin in! En extra leuk. Er zijn stempels te verdienen. Wanneer er in week 1 tot en met 5 drie keer een activiteit wordt bezocht, mogen ze in week 6 gratis komen lasergamen! Zien we jullie daar?”

sportpuntgouda beweegspektakel sport attributen.jpg

Het complete programma

Kijk voor het complete programma op de website van SPORT•GOUDA.

https://www.sportpuntgouda.nl/over-ons/nieuws/208/goudse-sportzomer-9-juli-tm-21-augustus-2022


Meer nieuws

Kerk vandaag 15:09

Beleef Gouda op grote hoogte brengt 195.000 euro op voor onderhoud Sint-Janskerk

Bijna 60.000 mensen beleefden Gouda op grote hoogte tijdens de feestperiode ter ere van Gouda750. Dat bracht tot dusverre een bedrag op van 195.000 euro. De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de kerk, zoals het hoognodige funderingsherstel van de toren van de kerk dat de komende jaren uitgevoerd moet worden.

Maak Gouda Duurzaam vandaag 15:00

Sociaal tuinieren helpt bij vergroenen van Goudse tuinen

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zijn tuin te vergroenen. Gezondheidsproblemen, financiële problemen of een beperkt sociaal netwerk zijn redenen die een belemmering kunnen vormen. En dat terwijl wonen in een groene omgeving een positieve invloed heeft op de gezondheid én het maakt gelukkiger. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor vermindering van de afwateringsproblemen en voor minder hitte stress. Kortom: Genoeg voordelen om een groene tuin te stimuleren!

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.