Mark Sanne

Gerard van Bentum draagt Ad Astra-voorzittershamer over aan Randy Caenen

Gerard van Bentum is na tien jaar afgezwaaid als voorzitter van de tennis- en padelvereniging Ad Astra. Dat gebeurde donderdagavond bij de Algemene Ledenvergadering van de Goudse club. Van Bentum droeg de voorzittershamer over aan Randy Caenen. Tijdens de avond werden Adrie Vink en Frits Straver benoemd tot lid van Verdiensten, voor met name hun inzet bij de totstandkoming van de padelbanen op het complex.

ad astra frits straver en adrie vink.jpg

Op de foto: Frits Straver (links) en Adrie Vink

Groei

Van Bentum heeft het afgelopen decennium veel voor Ad Astra betekend. Onder de hoede van Van Bentum groeide de club. Zowel in het aantal leden als in de ontwikkeling en in de activiteiten en in de samen- en wisselwerking met andere (tennis)verenigingen, bedrijven en instellingen.

Zo werden vorig jaar nog twee padelbanen geopend. Ad Astra is daarmee de eerste en voorlopig laatste vereniging die deze sport in opkomst kan aanbieden. Daarmee zijn de activiteiten van de 40-jarige vereniging uitgebreid en is het aantal leden de afgelopen maanden fors gegroeid. De teller staat aan het begin het nieuwe tennis- en padelseizoen op 567. 

ad astra padelbanen banier.JPG

49 zonnepanelen

Met Van Bentum heeft Ad Astra ook stappen gemaakt in de verduurzaming van het complex, de digitalisering en de automatisering. Zo kreeg Ad Astra in oktober 2016 maar liefst 49 zonnepanelen die goed zijn voor 13.475 Wattpiek per jaar. Daarbij hangt het hele park vol met ledverlichting.

Met het bestuur en de vele vrijwilligers zorgde Van Bentum ook voor een mooiere aankleding en meer gezelligheid op het park. Zo werd de voorzijde van het complex van een kaal schoolplein veranderd in een heel fraai en gezellig terras. 

Verder voerde het bestuur cashless betalen, kan ieder lid waar dan ook een baan huren/afhangen en is het park met de KNLTB-pas te betreden. Dat wordt binnenkort ook mogelijk met de smartphone.

tennis ad astra clubgebouw logo.jpg

Conditie

Van Bentum bracht de Goudse en regionale tennisverenigingen nader bij elkaar. De leden van BeQuick en Ad Astra kunnen nu (voor een bedrag van 52 euro extra) van elkaars accommodaties gebruik maken. Er kwam ook een samenwerking voor de jeugd tot 23 jaar dat zij samen kunnen trainen en spelen op de parken van Botesa, De Sluipers en Ad Astra. 

Vast staat dat Van Bentum van toegevoegde waarde is (geweest) voor Ad Adstra en de club in een uitstekende staat en conditie achterlaat. Van Bentum vindt het na tien jaar welletjes en vindt het de hoogste tijd dat zijn taken worden overgenomen en worden voortgezet door een ander lid. Zelf blijft Van Bentum sowieso actief, zeker als actief lid.   

ad astra gerard van bentum randy caenen.jpg

Randy Caenen

Na tien jaar voorzitterschap gaf Van Bentum de voorzittershamer derhalve over. Het bestuur droeg aan de ALV voor om Randy Caenen door de ALV tot voorzitter van het bestuur te benoemen. Er zijn verschillende gesprekken geweest met Caenen en de blijvende bestuursleden, waar ook de trainer bij betrokken is geweest.

Caenen is in 2022 lid geworden van Ad Astra, maar heeft in zijn jeugd getennist. Caenen wil graag verbinding maken met de leden, tussen de leden onderling en met organisaties om Ad Astra heen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.