Mark Sanne

Gerard van Bentum draagt Ad Astra-voorzittershamer over aan Randy Caenen

Gerard van Bentum is na tien jaar afgezwaaid als voorzitter van de tennis- en padelvereniging Ad Astra. Dat gebeurde donderdagavond bij de Algemene Ledenvergadering van de Goudse club. Van Bentum droeg de voorzittershamer over aan Randy Caenen. Tijdens de avond werden Adrie Vink en Frits Straver benoemd tot lid van Verdiensten, voor met name hun inzet bij de totstandkoming van de padelbanen op het complex.

ad astra frits straver en adrie vink.jpg

Op de foto: Frits Straver (links) en Adrie Vink

Groei

Van Bentum heeft het afgelopen decennium veel voor Ad Astra betekend. Onder de hoede van Van Bentum groeide de club. Zowel in het aantal leden als in de ontwikkeling en in de activiteiten en in de samen- en wisselwerking met andere (tennis)verenigingen, bedrijven en instellingen.

Zo werden vorig jaar nog twee padelbanen geopend. Ad Astra is daarmee de eerste en voorlopig laatste vereniging die deze sport in opkomst kan aanbieden. Daarmee zijn de activiteiten van de 40-jarige vereniging uitgebreid en is het aantal leden de afgelopen maanden fors gegroeid. De teller staat aan het begin het nieuwe tennis- en padelseizoen op 567. 

ad astra padelbanen banier.JPG

49 zonnepanelen

Met Van Bentum heeft Ad Astra ook stappen gemaakt in de verduurzaming van het complex, de digitalisering en de automatisering. Zo kreeg Ad Astra in oktober 2016 maar liefst 49 zonnepanelen die goed zijn voor 13.475 Wattpiek per jaar. Daarbij hangt het hele park vol met ledverlichting.

Met het bestuur en de vele vrijwilligers zorgde Van Bentum ook voor een mooiere aankleding en meer gezelligheid op het park. Zo werd de voorzijde van het complex van een kaal schoolplein veranderd in een heel fraai en gezellig terras. 

Verder voerde het bestuur cashless betalen, kan ieder lid waar dan ook een baan huren/afhangen en is het park met de KNLTB-pas te betreden. Dat wordt binnenkort ook mogelijk met de smartphone.

tennis ad astra clubgebouw logo.jpg

Conditie

Van Bentum bracht de Goudse en regionale tennisverenigingen nader bij elkaar. De leden van BeQuick en Ad Astra kunnen nu (voor een bedrag van 52 euro extra) van elkaars accommodaties gebruik maken. Er kwam ook een samenwerking voor de jeugd tot 23 jaar dat zij samen kunnen trainen en spelen op de parken van Botesa, De Sluipers en Ad Astra. 

Vast staat dat Van Bentum van toegevoegde waarde is (geweest) voor Ad Adstra en de club in een uitstekende staat en conditie achterlaat. Van Bentum vindt het na tien jaar welletjes en vindt het de hoogste tijd dat zijn taken worden overgenomen en worden voortgezet door een ander lid. Zelf blijft Van Bentum sowieso actief, zeker als actief lid.   

ad astra gerard van bentum randy caenen.jpg

Randy Caenen

Na tien jaar voorzitterschap gaf Van Bentum de voorzittershamer derhalve over. Het bestuur droeg aan de ALV voor om Randy Caenen door de ALV tot voorzitter van het bestuur te benoemen. Er zijn verschillende gesprekken geweest met Caenen en de blijvende bestuursleden, waar ook de trainer bij betrokken is geweest.

Caenen is in 2022 lid geworden van Ad Astra, maar heeft in zijn jeugd getennist. Caenen wil graag verbinding maken met de leden, tussen de leden onderling en met organisaties om Ad Astra heen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 12:05

Preek van de Leek dit keer door Mireille Pondman

Mireille Pondman houdt op zondag 21 april, vanaf 16u00 haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Als bestuurskundige & museoloog zet zij zich in voor openbare bibliotheken en musea. Sinds 2022 is ze zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting en in haar vrije tijd voorzitter van Poetry International. Haar Preek van de Leek is getiteld: ‘Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid’. Deze Preek van de Leek is de laatste van een serie van vier in het voorjaar 2024. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 11:42

Kinderboerderij viert 50-ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er is de afgelopen weken op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Winkels vandaag 11:20

Feestelijke opening Action Winkelcentrum Bloemendaal

Action Winkelcentrum Bloemendaal is zaterdagmorgen om 8u30 feestelijke open gegaan. Het is de 416de vestiging in Nederland en de tweede in Gouda. De populaire winkelketen heeft in het winkelcentrum zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Sport vandaag 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.