De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Geslaagd festival Binnenkijken in het Onderwijs

Wie altijd al in het onderwijs heeft willen werken, kon zijn hart ophalen tijdens Binnenkijken bij Bedrijven 2023. Want dit jaar stond het onderwijs in the spotlights. De actieweek werd donderdag 16 maart afgesloten met een uniek gezamenlijk event bij De Goudse Waarden, met muziek, een infomarkt, workshops en leuke activiteiten.

dgw onderwijs festival binnenkijken organisatie.jpg

Alles kon

Tal van basis- en middelbare scholen in de arbeidsmarktregio Midden-Holland openden afgelopen week hun deuren voor zij-instromers, onderwijsassistenten en klassenassistenten. Projectleider Maya van Es: “Een rondleiding krijgen, een les bijwonen, zelf een proefles geven, alles kon!”

dgw onderwijs festival binnenkijken.jpg

Zij-instromers

Meer dan 80 potentiële zij-instromers uit de regio Gouda kwamen bij het Festival BinnenKijken in het Onderwijs meer te weten over werken in het onderwijs maar kunnen ook terecht voor specifieke vragen. Bij het Festival waren diverse schoolbesturen uit Gouda e.o. aanwezig, kon er informatie worden opgehaald over opleidingen, kon je zelf-testen doen, in gesprek gaan met eerdere zij-instromers en leerlingen, presentaties bijwonen en informeren welke functies er eigenlijk zijn binnen een school.

“Is het onderwijs iets voor mij?”, “Ik heb interesse in een baan in het onderwijs, maar hoe nu verder?” en “Welke mogelijkheden biedt het onderwijs?” Op al die vragen kreeg je antwoord tijdens het festival BinnenKijken in het Onderwijs op donderdag 16 maart bij CSG De Goudse Waarden (locatie Kanaalstraat 31).

Typen scholen

Aan het event deden alle typen scholen mee in het basis- en voortgezet onderwijs: openbare scholen, scholen met een geloofsovertuiging, algemeen-bijzondere scholen en scholen in het speciaal onderwijs.

Bezoekers konden speeddaten met voormalige zij-instromers en in gesprek gaan met leerlingen. Er werden presentaties gegeven over het primair en voortgezet onderwijs, en er was een informatiemarkt over diverse opleidingen. Ook vertelden de diverse schoolbesturen over hún school en de mogelijkheden daarbinnen. Het event was heel laagdrempelig: iedereen die interesse heeft, kon zich aanmelden: (https://binnenkijkenbijbedrijven.nl/onderwijs/. En wie daarna verder in het onderwijs wil, wordt begeleid!

De hoop is straks weer nieuwe geïnteresseerden te mogen verwelkomen binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Binnenkijken in het Onderwijs

Het festival maakt deel uit van de actieweek BinnenKijken in het Onderwijs van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart. Tijdens die dagen openen de PO- en VO-scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor iedereen die als zij-instromer een kijkje wil nemen in het onderwijs.

Binnenkijken in het Onderwijs wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland. Het WSP stimuleert werkgevers om méér mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen én te houden.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid