De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Geslaagd festival Binnenkijken in het Onderwijs

Wie altijd al in het onderwijs heeft willen werken, kon zijn hart ophalen tijdens Binnenkijken bij Bedrijven 2023. Want dit jaar stond het onderwijs in the spotlights. De actieweek werd donderdag 16 maart afgesloten met een uniek gezamenlijk event bij De Goudse Waarden, met muziek, een infomarkt, workshops en leuke activiteiten.

dgw onderwijs festival binnenkijken organisatie.jpg

Alles kon

Tal van basis- en middelbare scholen in de arbeidsmarktregio Midden-Holland openden afgelopen week hun deuren voor zij-instromers, onderwijsassistenten en klassenassistenten. Projectleider Maya van Es: “Een rondleiding krijgen, een les bijwonen, zelf een proefles geven, alles kon!”

dgw onderwijs festival binnenkijken.jpg

Zij-instromers

Meer dan 80 potentiële zij-instromers uit de regio Gouda kwamen bij het Festival BinnenKijken in het Onderwijs meer te weten over werken in het onderwijs maar kunnen ook terecht voor specifieke vragen. Bij het Festival waren diverse schoolbesturen uit Gouda e.o. aanwezig, kon er informatie worden opgehaald over opleidingen, kon je zelf-testen doen, in gesprek gaan met eerdere zij-instromers en leerlingen, presentaties bijwonen en informeren welke functies er eigenlijk zijn binnen een school.

“Is het onderwijs iets voor mij?”, “Ik heb interesse in een baan in het onderwijs, maar hoe nu verder?” en “Welke mogelijkheden biedt het onderwijs?” Op al die vragen kreeg je antwoord tijdens het festival BinnenKijken in het Onderwijs op donderdag 16 maart bij CSG De Goudse Waarden (locatie Kanaalstraat 31).

Typen scholen

Aan het event deden alle typen scholen mee in het basis- en voortgezet onderwijs: openbare scholen, scholen met een geloofsovertuiging, algemeen-bijzondere scholen en scholen in het speciaal onderwijs.

Bezoekers konden speeddaten met voormalige zij-instromers en in gesprek gaan met leerlingen. Er werden presentaties gegeven over het primair en voortgezet onderwijs, en er was een informatiemarkt over diverse opleidingen. Ook vertelden de diverse schoolbesturen over hún school en de mogelijkheden daarbinnen. Het event was heel laagdrempelig: iedereen die interesse heeft, kon zich aanmelden: (https://binnenkijkenbijbedrijven.nl/onderwijs/. En wie daarna verder in het onderwijs wil, wordt begeleid!

De hoop is straks weer nieuwe geïnteresseerden te mogen verwelkomen binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Binnenkijken in het Onderwijs

Het festival maakt deel uit van de actieweek BinnenKijken in het Onderwijs van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart. Tijdens die dagen openen de PO- en VO-scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor iedereen die als zij-instromer een kijkje wil nemen in het onderwijs.

Binnenkijken in het Onderwijs wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland. Het WSP stimuleert werkgevers om méér mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen én te houden.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.