IJsselmarkt en Josephmarkt

Gezelligste rommelmarkt van Gouda is terug op Tweede Pinksterdag

Elk jaar op tweede Pinksterdag wordt de gezelligste rommelmarkt van Gouda gehouden, de IJsselmarkt en Josephmarkt! Ieder jaar is het gezellig druk met honderden bezoekers die aangetrokken worden door de gezellige sfeer, verkoop van oude en nieuwe spullen, zelfgemaakt creaties en lekkernijen. Iedereen is welkom op maandag 6 juni van 8u00 tot 16u00.

Wist je dat in 2002 de IJsselmarkt als een 'grap' is begonnen? Twee buren hadden op een bruiloftsfeest een leuk idee bedacht om hun zolders leeg te maken. Zo ontstond de IJsselmarkt als een kleine rommelmarkt met vijftig kramen. Inmiddels is de IJsselmarkt uitgegroeid tot een groot evenement met honderdvijftig kramen.

Ook de kinderen worden op de IJsselmarkt en de Josephmarkt niet vergeten. Met elk jaar het succes van verschillende kinderactiviteiten en als hoogtepunt de jaarlijks terugkerende zweefmolen. Oftewel kom allemaal gezellig tweede Pinksterdag naar de IJssellaan voor de IJsselmarkt en de Sint Josephstraat voor de Josephmarkt en maak het zelf mee.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gouda 750 jaar vandaag 11:17

Brugwachtershuisje uit 1871 aan Korte Vest in ere hersteld

Als opmaat naar Gouda750jaar worden veel (monumentale) panden, straten en pleinen in de Goudse binnenstad aangepakt. Zo is ook de restauratie van het brugwachtershuisje uit 1871 bij de Kleiwegbrug Korte Vest afgerond. Vrijdagmiddag 1 juli, vanaf 16u00, is de feestelijke afsluiting van het project en pakt wethouder Thierry van Vugt het cadeautje aan de stad uit.

Festival vandaag 10:46

Vanavond Brandalarm Festival bij Gouda Open Air

Brandalarm is al dik zeven jaar het grootste én leukste 15+-feestje van Nederland! Vanavond, vrijdag 1 juli, komt de feestclub van 17 tot 24u00 loeien bij Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Advertorial Win-actie vandaag 10:22

WIN twee tickets voor So What! Open Air

Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival om te swingen op de beste pop uit de Randstad. Heb je nog geen tickets? Als mediapartner van So What! Gouda Open Air mag ZoGouds.nl vier tickets weggeven. 

Sport vandaag 10:09

Dit zijn de komende tegenstanders van Jodan Boys

De tegenstanders van Jodan Boys voor het volgend seizoen zijn bekend. In de Hoofdklasse A - die omgedoopt zijn tot vierde divisies, bij zowel de zaterdag- als zondagamateurs - zijn als gevolg van promoties en degradaties van clubs de nodige nieuwe verenigingen. Zo moet Jodan Boys twee keer naar Goes (Zeeland) afreizen.

Winkels vandaag 09:46

DA Drogisterij Van 't Hof stopt er na 27 jaar mee in Korte Akkeren

Na 27 jaar stopt de DA drogisterij van 't Hof in Korte Akkeren er mee.  De DA Drogisterij zit al sinds mensenheugenis aan de Constantijn Huijgenstraat. Op  27 juli 2022 is het voor Riek en Henno van 't Hof de laatste dag. De drogisterij gaat daarmee ook voor Korte Akkeren verloren. Het is het echtpaar niet gelukt om een andere ondernemer te vinden.

Ondernemen gisteren 20:00

Carlo van Kleij neemt afscheid van familiebedrijf Kemkes

Carlo van Kleij stopt met ingang van donderdag 1 juli als mede-eigenaar van Kempkes Optiek. Na 35 jaar neemt hij met trots en grote dankbaarheid afscheid van de winkel die hij in 2004 overnam van zijn vader. Hij blikt terug op ‘een bijzondere reis’.