GGD Hollands Midden schaalt verder af, Goudse vaccinatielocatie minder vaak open

Het wordt steeds rustiger op de test- en vaccinatielocaties in Hollands Midden. De vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn daarom voortaan 4 dagen per week open. Van woensdag tot en met zaterdag. Kijk voor alle actuele data, tijden en locaties op ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

Jaarverslag coronabestrijding

Het jaarverslag van Hecht GGD Hollands Midden is gepubliceerd. "In 2021 kwamen we voor ongekende uitdagingen te staan, maar we konden leunen op eerdere ervaringen. Het was een jaar waarin onze medewerkers opnieuw maximale flexibiliteit hebben getoond om corona in onze regio te bestrijden. Het jaar begon met een massa-vaccinatiecampagne en eindigde met een massa-boostercampagne."

Lees meer over het bewogen jaar 2021 in het organisatie brede jaarverslag Hecht en het jaarverslag Coronabestrijding.

Cijfers regio Hollands Midden

Op dit moment heeft 86% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 85% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 16 hebben 413.787 inwoners van onze regio een boosterprik gehad. In totaal hebben 59.606 inwoners uit Hollands Midden een herhaalprik gehaald.

In totaal zijn er afgelopen week 1125 testen afgenomen bij inwoners van onze regio. Hiervan bleek 58,3% corona te hebben.

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Dit dashboard wordt voortaan één keer per week bijgewerkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.