GGD Hollands Midden

GGD in Goudse regio start met prikken tegen apenpokkenvirus

De GGD Hollands Midden is gestart met preventief vaccineren tegen monkeypox, oftewel apenpokken. De afgelopen weken vaccineerde men al mensen die nauw contact hebben gehad met een besmet persoon. Vanaf 9 augustus kunnen ook mensen die een verhoogd risico lopen op besmetting met monkeypox preventief gevaccineerd worden. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de GGD of van hun behandelaar. Het is niet mogelijk om op eigen initiatief een afspraak te maken voor een monkeypox-vaccinatie.

Mannen die seks hebben met mannen en transgender personen die een verhoogd risico hebben op monkeypox krijgen een uitnodiging. Dat zijn mensen die hiv-PrEP gebruiken of hiervoor op een wachtlijst staan, mensen met hiv die gescreend worden op hepatitis C of mensen die veel risico lopen op monkeypox. Daarbij kijkt de GGD naar hun ervaringen met soa's en partnerwaarschuwingen in de afgelopen 6 maanden.

Om iedereen die in aanmerking komt te bereiken, werken de teams Seksuele Gezondheid en Infectieziektebestrijding van de GGD samen met de hiv-behandelcentra en de huisartsen in de regio.

"We kunnen niet iedereen tegelijk uitnodigen en prikken. Wacht dus af tot je een brief krijgt. Het heeft geen zin om zelf naar de GGD, je huisarts of het hiv-behandelcentrum te bellen", aldus een woordvoerder van de GGD Hollands Midden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.