GGD test- en vaccinatielocatie in Gouda met Paasdagen open

De paasdagen (17 en 18 april) staan weer voor de deur. Op Goede Vrijdag zijn alle test- en vaccinatielocaties geopend. Op eerste en tweede paasdag zijn alleen de testlocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden geopend van 08u00 tot 12u00. De overige GGD test- en vaccinatielocaties in de regio zijn die dagen gesloten.

Bewijs positieve uitslag

Moet je je vakantie annuleren omdat je corona hebt? Dan kan je reisverzekeraar vragen om een Bewijs Positieve Uitslag (BPU). Dit is een document waarop staat dat je positief bent getest met de testdatum.

Een Bewijs Positieve Uitslag kan je ophalen op de testlocatie in Leiden of Gouda. Neem je eigen ID-bewijs of paspoort mee. Je kan dit document pas ophalen na twaalf dagen, gerekend vanaf de positieve testdatum. Om dit bewijs op te halen in Leiden of Gouda moet je in Hollands Midden positief getest zijn. "Wij kunnen geen uitdraai maken van testuitslagen van andere regio’s", aldus een woordvoerder van de GGD.

Let op: een Bewijs Positieve Uitslag (BPU) is geen geldig document om te kunnen reizen. Ga ja op vakantie naar het buitenland? Dan heb je het DCC (Digitaal Corona Certificaat) nodig.

Herhaalprik niet op pop-uplocaties

De herhaalprik (2e booster) geeft de GGD HM alleen op haar vaste vaccinatielocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Het is niet mogelijk om een herhaalprik bij een pop-uplocatie te halen.

70+’ers kunnen nu ook zonder afspraak terecht op de vaste vaccinatielocaties. De 60- t/m 69-jarigen moeten eerst een afspraak maken. Dat kan digitaal en telefonisch. In de uitnodigingsbrief staat het telefoonnummer dat je kunt bellen als je tot deze groep behoort.

Kijk voor alle actuele data, tijden en locaties op ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.