Gluren bij de Buren Gouda
Advertorial Theater

Gluren bij de Buren met 255 optredens in 80 Goudse huiskamers

Zondag 4 februari veranderen 80 huiskamers tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Gouda. Lokale podiumkunstenaars tonen hun talent in knusse huiskamers verspreid over de gemeente. Het programma is vanaf nu te bekijken op www.glurenbijdeburen.nl/programma/gouda

gluren bij de buren duo volle huiskamer.jpg

Podium

Gluren bij de Buren vindt plaats in 24 gemeenten. Door heel Nederland veranderen 1.400 huiskamers in een podium voor bijna 4.000 optredens. In Gouda kun je bij 80 buren over de drempel voor een bijzonder optreden en een kop koffie of thee. “Naast woonkamers doen ook locaties als de schouwburg, bibliotheek, het museum en het cultuurhuis doen mee. Stap op de fiets of wandel van optreden naar optreden, zo kun je tot wel zeven verschillende optredens bijwonen”, aldus programmamakers Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars betreedt het vloerkleedpodium. Ontdek dansers tussen de kamerplanten, improvisatietheater met potten en pannen als props of jazzbands bij het haardvuur. Stippel jouw route vanaf nu uit op de website. 

Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 12u00 en 17u00. Hierna gaat de live-muziek nog even door bij Gouwestrand op GOUDasfalt. De optredens zijn bij te wonen zonder reservering en op basis van vrijwillige bijdrage.

ALGEMENE INFORMATIE
Wat: Gluren bij de buren
Wanneer: Zondag 4 februari tussen 12u00 en 17u00
Waar: In alle wijken van Gouda
Entree: Eigen bijdrag


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.