GMHC

GMHC-hockeydames verliezen van concurrent Catwyck

Na het enorme bekersucces van afgelopen vrijdag kwam zondag een grote desillusie. Het bovenaan staande Gouda verloor in een spectaculaire wedstrijd met 3-5 van concurrent Catwyck. De heren van GMHC wonnen met 10-0 van Catwyck.

Alle kans op promotie

De Goudse dames zakten door het verlies naar de vierde plaats, maar tussen nummer 1 en 4 zitten maar twee punten. Dus heeft Gouda nog alle kans op promotie.

Maar dan zullen de dames toch uit een ander vaatje moeten tappen dan zondag. Binnen 10 minuten namelijk keek GMHC al tegen een 2-0 achterstand aan. Weliswaar verkleinde Tess de Vast de achterstand, maar niet lang daarna vergrootte Catwyck de voorsprong weer tot twee doelpunten (1-3).

In de tweede helft gebeurde twee keer hetzelfde. Eerst verkleinde Anne van Vulpen weer de achterstand, maar opnieuw sloeg Catwyck niet lang daarna terug. In het laatste kwart verzilverde Zoë van den Heuvel via een strafbal weer de achterstand, maar wéér kwam Catwyck op een voorsprong van twee doelpunten (3-5). Daarna konden de wat uitgebluste Goudse dames niet meer terugkomen.

Coach Dirk Doop was uiteraard teleurgesteld. “We begonnen zwak aan de wedstrijd met slordig verdedigen. Daarna herstelden we ons, maar we liepen toch wel steeds achter de feiten aan. Telkens als we de achterstand verkleinden, sloeg Catwyck weer toe. Dat gebeurde drie keer. De wedstrijd ging eigenlijk wel gelijk op, maar we kregen een lesje in effectiviteit. Jammer.”

De stand in de 3e klasse is nu, met nog zes wedstrijden te gaan:

  1. Catwyck 35 pnt
  2. HDS 34
  3. Ommoord 34
  4. Gouda 33

Er promoveren twee teams naar de 2e klasse.

GMHC-heren winnen met 10-0

De heren van GMHC bleven door een 10-0 overwinning op het onderaanstaande Catwyck nog in de race voor promotie. Al zal dat wel moeilijk worden, want Gouda staat op de derde plaats met respectievelijk drie en vier punten achterstand op de nummers twee (Westland) en één (Dopie). Ook hier zijn nog zes wedstrijden te gaan en promoveren ook de nummers één en twee. Gouda speelt nog thuis tegen Westland.

De stand bij de heren in de 3e klasse is nu:

  1. Dopie 41 pnt
  2. Westland 40
  3. Gouda 37

Bijdrage Hans van Raalte

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.