Gemeente Gouda

Gouda biedt ondernemers hulp vanwege stijgende kosten

De gemeente Gouda gaat op verschillende gebieden ondernemers hulp bieden in deze tijd met hoge inflatie en energielasten. De gemeente doet extra haar best voor de winter promotiecampagne om inwoners op te roepen hun decemberinkopen lokaal te doen.

Een groep mensen loopt door het centrum van Gouda tijdens Kaarsjesavond

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente ondernemers helpen. Onder meer met tips over het verduurzamen van het bedrijfspand. Verder ondersteunt de gemeente eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle panden door extra adviseuren in te zetten, in overleg met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Ondernemers kunnen sinds 17 oktober terecht bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland. Dit servicepunt helpt bedrijven onder meer om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen.

Uitstel van betaling

Op financieel vlak is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli 2023 voor de afbetaling van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)- lening. Ook is het mogelijk uitstel van betaling aan te vragen van de lokale lasten bij de BSGR. De genoemde maatregelen zijn een aanvulling op het winterplan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

4 en 5 mei vandaag 18:44

Bevrijdingsdag in Gouda volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Wonen en bouwen vandaag 18:06

Voorjaarsborrel en rondleiding bij project Wonen van Loon

Wie nieuwsgierig is naar de bouwontwikkelingen rond het project Wonen van Loon, moet donderdag 25 april tussen 16u00 en 18u00 even langskomen voor de voorjaarsborrel en de rondleiding. Dan kan je kennis maken met het project onder het genot van een hapje en een drankje. Op de locatie waar het allemaal gebeurt.

Advertorial Koningsnacht vandaag 17:49

Podium Koningsnacht en Koningsdag is en staat al klaar

Het podium voor de Koningsnacht en Koningsdag is en staat al klaar. Daar was de organisatie dinsdagavond al mee begonnen. Gouds Geluk houdt met tal van partners op vrijdag 26 en zaterdag 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag op de Markt in en van Gouda.

Winkels vandaag 15:37

Sam's Bakery & Lunchroom is weer terug in binnenstad

Sam's Bakery & Lunchroom is terug in de Goudse binnenstad. De bakker was de afgelopen weken bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Deze week is Sam's Bakery & Lunchroom open gegaan. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Groen vandaag 14:02

Gemeente trekt 400.000 euro uit voor groenblauwe schoolpleinen

De gemeente Gouda stelt 400.000 euro beschikbaar voor het groener maken van schoolpleinen en het verbeteren van de opvang en afvoer van regenwater. Het bedrag (200.000 euro in 2024 en nog eens 200.000 euro in 2025) is bestemd voor Goudse basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en scholen voor voortgezet onderwijs.

Koningsdag vandaag 13:01

De Goudse Fruitmachine staat ook weer op Oranjeboulevard

Koning Willem-Alexander viert zaterdag zijn verjaardag. En wij vieren die dag graag met hem mee. En wat is er nou beter dan lekker naar buiten gaan op Koningsdag? Het is dé perfecte dag om de gekste, leukste en grappigste spelletjes te organiseren op straat. Zoals op De Raam aan de Oranjeboulevard. Daar kwamen we de vorige twee jaar De Goudse Fruitmachine van Cora, Annemarie, Christel en André tegen. Een zeer geslaagde actie voor het goede doel, die bovendien de landelijke media haalde. Zaterdag gaan ze op herhaling.