Gemeente Gouda

Gouda biedt ondernemers hulp vanwege stijgende kosten

De gemeente Gouda gaat op verschillende gebieden ondernemers hulp bieden in deze tijd met hoge inflatie en energielasten. De gemeente doet extra haar best voor de winter promotiecampagne om inwoners op te roepen hun decemberinkopen lokaal te doen. En toeristische aanbieders krijgen 50% korting op de advertentiekosten in het magazine Welkom in Gouda.

Een groep mensen loopt door het centrum van Gouda tijdens Kaarsjesavond

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente ondernemers helpen. Onder meer met tips over het verduurzamen van het bedrijfspand. Verder ondersteunt de gemeente eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle panden door extra adviseuren in te zetten, in overleg met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Ondernemers kunnen sinds 17 oktober terecht bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland. Dit servicepunt helpt bedrijven onder meer om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen.

Uitstel van betaling

Op financieel vlak is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli 2023 voor de afbetaling van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)- lening. Ook is het mogelijk uitstel van betaling aan te vragen van de lokale lasten bij de BSGR. De genoemde maatregelen zijn een aanvulling op het winterplan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.