Gouda Bruist is op zoek naar huiskamers om Wintergesprekken te voeren

Gouda Bruist houdt tussen 15 en 31 januari Wintergesprekken. Ondanks de feestjes in december en januari leven we in donkere dagen. Winter in het land en onrust in de samenleving. Via Wintergesprekken roept Gouda Bruist mensen op om verbinding te zoeken in de buurt en weer echt met elkaar in gesprek te gaan.

Werkvorm

Wat er in het Midden-Oosten gebeurt, voedt wantrouwen en tegenstellingen tussen culturen in de hele wereld. Ook de verkiezingsuitslag laat een sterke verdeeldheid zien in ons eigen land. De vraag is: ‘hoe gaan we daar mee om?’

"Met het wintergesprek gaat Gouda Bruist op zoek naar huiskamers waar Gouwenaars elkaar kunnen vinden, waar je gevoel er mag zijn en waar we elkaar echt zien en horen. Het idee is simpel. Nodig zo’n vier tot zes mensen uit. Bijvoorbeeld uit je buurt. Vanuit Gouda Bruist krijg je een simpele werkvorm waarbij je een uur met elkaar in gesprek kunt", zo vertelt Arie Jan van de Wetering. 

"Tijdens zo’n gesprek kies je één vraag waar je over spreekt. Dit kan zijn dat iedereen een ervaring van ongemak, oneerlijkheid of ongerustheid deelt. Maar het kan ook gaan over wat je als rijkdom en armoede ervaart. Of wat vrijheid voor jou betekent", vult Heleen van Praag aan. 

Gesprek

"Het zijn vragen die je helpen om echt met elkaar in gesprek te komen. We gebruiken hiervoor de werkvorm ‘Stroopwafelgesprekken’, die is gebaseerd op de theorie van ‘geweldloze communicatie’. De wens is dat er hierdoor verbinding kan ontstaan en ruimte om samen de stad of buurt te maken", aldus Peterpaul Kloosterman.

Wil jij ook een groepje mensen uitnodigen in jouw huiskamer, meld je dan aan op goudabruist.nl/wintergesprek


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.