Raymond Aarsman

Gouda heeft een nieuw college

Gouda heeft een nieuw college. Woensdagavond werden de vijf wethouders Michiel Bunnik, Rogier Tetteroo, Anna van Popering, Michel Klijmij en Thierry van Vugt door burgemeester Pieter Verhoeve geïnstalleerd.

Verder werd woensdagavond afscheid genomen van wethouder Corinne Dijkstra.

Ook werd het nieuwe bestuursakkoord in de raad behandeld. De uitslag van de verkiezingen is vertaald in een groen, duurzaam en sociaal progressief akkoord onder de naam 'Geef Gouda Door'.

college gouda burgemeester pieter verhoeve gemeentesecretaris ruud bakker.jpg

V.l.n.r. Ruud Bakker (gemeentesecretaris), Rogier Tetteroo, Michel Klijmij-Van der Laan, Anna van Popering-Kalkman, Pieter Verhoeve, Thierry van Vugt, Michiel Bunnik. 

Nieuwe wethouder

Tijdens de raadsvergadering van 29 juni zijn de nieuwe wethouders door de gemeenteraad geïnstalleerd. Wethouders Thierry van Vugt (D66), Michel Klijmij-Van der Laan (GroenLinks), Rogier Tetteroo (PvdA) en Michiel Bunnik (CDA) waren al wethouder in het vorige college. Anna van Popering-Kalkman (Christen Unie) neemt het bestuurlijke stokje over van Corine Dijkstra die na 5 en een half jaar stopt als wethouder. Samen met burgemeester Pieter Verhoeve vormen ze het nieuwe college van de gemeente Gouda.

Eerder die avond stelde de gemeenteraad het nieuwe bestuursakkoord “Geef Gouda door” vast. Het college bouwt voort op het werk dat de afgelopen periode is gedaan en plaatsen ook nieuwe accenten. Zo gaat de gemeente de komende vier jaar flink investeren in duurzaamheid en groen, cultuur, sport, taal en laaggeletterdheid. Ook gaat de gemeente verder aan de slag met de bestrijding van armoede en schulden, toegankelijke zorg, inclusieve stad en versnelling van de woningbouw.

Het bestuursakkoord is een akkoord op hoofdlijnen. Dat geeft ruimte aan de stad en aan de gemeenteraad om mee te praten en mee te doen.

Een belangrijk thema is de bestuurlijke samenwerking met de raad en college, waarbij transparantie en openheid de basis vormen. De eerste hoofdstukken van het akkoord zijn door de gemeenteraad geschreven en al eerder vastgesteld.

Meer weten over de plannen in het bestuursakkoord: lees hier het hele akkoord en kijk de film waarin inwoners samen met de wethouders in gesprek gaan over de belangrijkste onderwerpen uit het bestuursakkoord.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.