Gouda helpt Gouwenaars met campagne 'Slim met geld!' met geldzaken

Gouda is gestart met de campagne 'Slim met geld!' Het doel is om meer Gouwenaars met praktische tips en bestaande regelingen te helpen bij geldzaken.

Steeds meer mensen in Gouda hebben moeite om rond te komen van hun inkomen. De hoge energieprijzen en dure boodschappen spelen daarin een belangrijke rol. Veel inwoners maken zich veel zorgen over hun geldzaken.

De gemeente Gouda begrijpt deze zorgen. "We willen voorkomen dat Gouwenaars in de problemen komen. Daarom is er extra geld beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U kunt bijvoorbeeld hulp of ondersteuning krijgen. En er zijn verschillende manieren waarop u snel geld kunt besparen", aldus de gemeente.  

Onderaan deze pagina zie je per thema welke regelingen er zoal zijn. Als je een laag inkomen hebt, kun je met een regeling extra geld krijgen. Ook vind je handige tips om minder geld uit te geven.     

Inkomen tot 130% van het bijstandsniveau

Meer Gouwenaars kunnen gebruikmaken van regelingen voor lage inkomens. Dat geldt wanneer je onder de ‘inkomensgrens’ zit. Dat betekent dat je een inkomen heeft tot 130% van het bijstandsniveau. Bekijk in de tabel  of dat voor je geldt. Dan kun je in ieder geval gebruikmaken van de energietoeslag en de collectieve zorgverzekering. Begin 2023 ging de inkomensgrens ook voor andere regelingen omhoog: van 120% naar 130%. Zit je inkomen nu onder de 120% van het bijstandsniveau? Dan kun je van verschillende regelingen gebruikmaken.  

Regelingen en tips per thema

Klik hieronder verder naar de 5 thema’s.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.