Gouda houdt Regenboogweek rondom wereldwijde Coming-Out dag

De Regenboog Alliantie houdt van 8 tot en met 15 oktober de inmiddels traditionele Regenboogweek rondom de wereldwijde Coming-Out dag op 11 oktober. Net als afgelopen jaren zijn er weer samenwerkingen met de grote culturele instellingen en partners in de stad. Zoals ieder jaar opende de Regenboogweek met de regenboogviering, op 8 oktober in de Oud Katholieke kerk.

Intersekse

Op 11 oktober (Coming-Out dag) hijst wethouder Anna Van Popering-Kalkman de regenboogvlag bij het Huis van de Stad. Wethouder Thierry van Vught opent die middag de expositie ‘Intersekse 1 op de 90’ die te zien is rond de Agnietenkapel van 11 t/m 31 oktober. 

Speciaal voor Coming-Out dag staat in De Goudse Schouwburg de voorstelling ‘Gemma’ op het programma, met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie.

Dit is niet de enige samenwerking tussen de Regenboog Alliantie en De Goudse Schouwburg dit jaar. Om aandacht te vragen voor deze Coming Out dag zal De Goudse Schouwburg op een unieke manier aandacht besteden aan de lhbtiq+ gemeenschap in Gouda en omstreken. 

Om de aandacht te vestigen op deze speciale dag zet de schouwburg vanaf woensdag 4 oktober het buitenscherm boven de hoofdingang van de schouwburg open voor berichten en verhalen van iedereen die zich verbonden voelt met de lhbtiq+ gemeenschap. Wil je jouw verhaal delen of meer informatie ontvangen over deze samenwerking, neem dan contact op met Marcel Kamphuis via m.kamphuis@goudseschouwburg.nl

Een ander hoogtepunt tijdens de Regenboogweek is de ‘Lesbische Liga’ in de Chocoladefabriek. In deze beroemde podcast loodsen Annefleur en Vera je door het landschap van lesbische media-aanbod. Zij gaan op 12 oktober in gesprek met Dounia Jari. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Gouda en Kruim – eten & drinken.

Op 14 oktober is er een speciale Regenboogavond in Cultuurhuis Garenspinnerij, met onder meer theater, documentaire en artist talk.

Kijk voor het volledige programma op www.regenboogalliantie.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.