Gemeente Gouda, Astrid den Haan
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Gouda is nu ook Global Goal Gemeente

Gouda heeft zich aangesloten bij ⁦‪@G4GlobalGoals⁩. Daarmee spreekt de gemeente haar steun uit aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals) van de Verenigde Naties.  

De gemeente Gouda zet verdere stappen richting een duurzamere en eerlijkere toekomst door deel te nemen aan de Gemeenten4GlobalGoals-campagne van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Wethouder Michiel Bunnik hees op 25 september de Global Goals vlag voor het Huis van de Stad.

Waarom deze stap?

De Gemeenten4GlobalGoals-campagne is een initiatief dat Nederlandse gemeenten aanmoedigt om actief bij te dragen aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Global Goals) van de Verenigde Naties. Deze doelen, variërend van het bestrijden van armoede tot het beschermen van het milieu, zijn universeel en gelden voor alle landen en gemeenschappen.

De aansluiting bij de Gemeenten4GlobalGoals-campagne is een logische stap om de ambities uit het bestuursakkoord ‘Geef Gouda Door’ te behalen. De Global Goals bieden een praktisch kader om deze ambities te meten en te bekijken vanuit een universele bril. Het inclusieve en duurzame karakter van het bestuursakkoord past goed bij de Global Goals.

Wat betekent dit voor Gouda?

Door deel te nemen aan deze campagne verplicht Gouda zich om stappen te zetten om deze wereldwijde doelen op lokaal niveau te bereiken. Dit kan variëren van initiatieven zoals het bevorderen van duurzame evenementen, het opzetten van een monitor voor Gouda tot duurzaam inkopen van diensten en producten.

Waarom zijn de Global Goals belangrijk voor gemeenten?

De Global Goals zijn niet alleen de verantwoordelijkheid van nationale overheden of internationale organisaties. Juist op lokaal niveau kunnen veel van deze doelen worden bereikt. Gemeenten spelen een belangrijke rol in het direct beïnvloeden van het leven van hun inwoners en hebben daarom een unieke kans om voor positieve verandering te zorgen.

Trots

Gouda is trots om deel uit te maken van deze nationale beweging en zal stap voor stap de Global Goals gebruiken om de doelen uit het bestuursakkoord ‘Geef Gouda Door’ te halen. Samen met partners en inwoners werkt de gemeente zo verder aan een duurzamere, eerlijkere en inclusievere gemeenschap.

Wil je meer weten over de Global Goals? Bezoek dan de website van SDG Nederland.


Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.